Öğrencilere En Anlamlı Mezuniyet Hediyesi, Kartal Belediyesi’nden

Kartal Belediyesi ve Kartal Cevizli Ortaokulu işbirliği ile kep atma töreni yerine okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi.

İSTANBUL 4.04.2021 17:15:00 1007
Öğrencilere En Anlamlı Mezuniyet Hediyesi, Kartal Belediyesi’nden

Kartal Belediyesi ve Kartal Cevizli Ortaokulu işbirliği ile kep atma töreni yerine okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi. Öğrencilerin hem yeşil çevre oluşumuna katkıda bulunması hem de mezuniyetlerinin anısını gelecekte bir ağaç olarak yaşatmaları amacıyla düzenlenen etkinlikte mezun olan 8 sınıfı temsilen ıhlamur fidanları dikildi. 
Kartal’da yeşil alanlar ve parklar ile ilgili pek çok projeye imza atan Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu kez öğrencilerin mezuniyet törenine destek oldu. Kartal Cevizli Ortaokulu ile işbirliği yapılarak geliştirilen projede bu yıl mezun olacak öğrenciler için kep atma töreni yerine fidan dikimi yapılmasına karar verildi. Pandemi kuralları nedeniyle zaten kalabalık bir mezuniyet töreni yapamayan öğrenciler için gelecekte de hatırlayabilecekleri bir fidan dikim töreni düzenlendi. Kartal Belediyesi’nin temin ettiği ıhlamur fidanları öğrenciler, öğretmenler ve belediye görevlileri tarafından okul bahçesine ekildi ve can suları verildi. “Kep Atmıyoruz Fidan Dikiyoruz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte kendilerinden sonra gelecek öğrencilere ağaç gölgesi hediye ederek mezun olan öğrenciler, doğa ve gelecekleri ile ilgili not ve dilekleri de fidanların dallarına astı.
Etkinliğe Kartal Belediye Meclisi üyesi Gülay Boyraz’ın yanı sıra, Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Karacan, Kartal Cevizli Ortaokulu Müdürü Recep Yazıcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin okul bahçesinde fidan diktiği etkinlik hakkında konuşan Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Karacan, “Kartal Belediyesi ailesi olarak yeşil alanları artırma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biz metrekarede kişi başına düşen yeşil alan miktarını Türkiye genelinde artırmış bir kamu kurumuyuz. Sadece parkları, bahçeleri değerlendirmiyoruz aynı zamanda pandemi döneminde insanlara yardımcı olmak, yeşile birlikte dokunmak istiyoruz.  Böyle düşününce tabii ki ilk önceliğimiz okullar oldu. Çocuklarımız ve gençlerimizin pandemi koşulları nedeniyle mezuniyet töreni yapamadıklarını fark ettik. Bu duruma çözüm ararken hem açık alanda hem de onların hayallerini, umutlarını, niyetlerini yaşatabilecekleri bir obje bulmamız lazımdı. En uygun objenin de fidan, yani yeşil olduğunu düşündük. Hep birlikte “Kep Atmıyoruz Fidan Diyoruz” projemizi başlattık. Niyetimiz tabii ki Kartal'daki tüm okullarda bunu gerçekleştirmek; ama bence Türkiye genelinde örnek olması gereken bir proje. Burada şu an sekiz sınıfı temsilen ıhlamur ağaçları diktik. Ihlamur ağaçları Anadolu'da eskiden evlat kokusu anlamına geliyordu. Evlat kokusunun yani buradaki evlatlarımızın kokusunu bahçeye yayılması amacıyla ıhlamur ağaçlarını diktik. Ancak gördüğünüzün dışında da arka tarafta altmışa yakın bitkilendirme çalışması yapılacak.” dedi.
Okul bahçesine fidan diken öğrencilerden Sema Nur Güneş, “Bugün ilk amacımız burayı güzelleştirmek, gelecek nesillere güzel bir okul ortamı bırakmak. Biz kep atmak yerine, hem doğamızı güzelleştirmek, hem de buraya nefes sağlamak için ağaç dikmeye karar verdik. Bu ağaç dikme etkinliği için hem okul idaresine hem de Kartal Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Bu sene mezuniyet töreni yapamayacaklarını belirten Cevizli Ortaokulu Müdürü Recep Yazıcı, “Pandemi nedeniyle bu sene böyle bir etkinliği yapamayacağımızdan dolayı okul aile birliği ve öğretmenlerimizle istişare yaparak “Kep Atmıyoruz, Fidan Dikiyoruz” projesini planladık. Gönüllü öğrencilerimizden, velilerimizden katkılar sağlayarak burada ağaç dikme töreni gerçekleştiriyoruz. Buradaki gayemiz, öğrencilerimizin geleceğe dönük, okumuş oldukları okullarda bir anı biriktirmek” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı