KÜLTÜRLÜ ÖĞRENCİLER ULUSLARARASI BİLİM VE MÜHENDİSLİK YARIŞMASI'NDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

35 proje içerisinden ilk 14 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsil etmek üzere seçildi.

EĞİTİM 7.05.2023 12:25:00 1442
KÜLTÜRLÜ ÖĞRENCİLER ULUSLARARASI BİLİM VE MÜHENDİSLİK YARIŞMASI

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda biyoloji dalında Türkiye 3.sü olan “Ginkgo biloba’nın Ekstraselüler Veziküllerinin Alzheimer Hastalığı Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması” isimli Kültür Koleji Fen Lisesi projesi Türkiye genelinde derece alan projeler içerisinden ilk 35 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’na seçim hakkı kazandı. 35 proje içerisinden ilk 14 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsil etmek üzere seçildi.

Regeneron ISEF (Intel Science and Engineering Fair) Bilim ve Mühendislik Yarışması, dünya genelinde lise öğrencileri için düzenlenen en prestijli bilim yarışmalarından biri. Her yıl binlerce öğrenci, kendi araştırmalarını yaparak yarışmaya katılmak için başvuruda bulunuyor. Yarışmanın amacı, lise öğrencilerine bilimsel araştırma yapma, sorun çözme ve keşfetme becerilerini geliştirme fırsatı sunmak. Bilim ve mühendislik alanlarında çok çeşitli kategorilerde projeleri kabul ediliyor. Biyoloji, kimya, fizik, matematik, mühendislik ve bilgisayar bilimleri gibi konuların yanı sıra, sosyal bilimler, davranış bilimleri ve çevre bilimleri gibi alanlarda da projelere yer veriliyor.

Bilim ve teknolojinin gelecekteki liderlerinin yetişmesine yardımcı olan Regeneron ISEF,  önemli bir platform. Her yıl dünya genelinde birçok öğrenci, bu yarışmaya katılarak, hayallerindeki kariyere doğru önemli bir adım atıyor. Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencileri Belgin Balım Taştan ve Meliha Aydan Yücel  ile  danışman öğretmenleri Özlem Dolmaz Çelik, her yıl ABD’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olma özelliğini taşıyan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda ülkemizi temsil edecekler.

 

 

 


  • BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor