KORONAVİRÜS HAKKINDA ÇIKAN HABER SAYISI 37 MİLYONU AŞTI

KORONAVİRÜS HAKKINDA ÇIKAN HABER SAYISI 37 MİLYONU AŞTI

YEREL 3.09.2020 08:18:27 334
KORONAVİRÜS HAKKINDA ÇIKAN HABER SAYISI 37 MİLYONU AŞTI
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında, toplam vaka sayısı 25 milyonun üzerine çıktı. Küresel bir salgın haline dönüşen virüs, Mart ayından itibaren tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olma özelliğini sürdürüyor. Koronavirüs hakkında Mart ayından bugüne kadar 37 milyonun üzerinde haber çıkışı tespit edildi. Medya takip kurumu Ajans Press, Koronavirüsün medya karnesini çıkardı. Türkiye?de ilk vakanın görüldüğü tarih olan 10 Mart?tan günümüze kadar tüm medya verileri üzerinden elde edilen bilgilere göre, Covid-19 tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olma özelliğini hala sürdürüyor. Ajans Press?in dijital arşivinden yapılan araştırmaya göre, koronavirüs ile alakalı yazılı basında 1 milyon 127 bin, online mecralarda 35 milyon 201 bin, TV kanallarında ise 1 milyon 611 bin haber çıkışı tespit edildi. İŞTE EN ÇOK KONUŞULAN KELİMELER Son bir ay içerisinde koronavirüs haberleri içerisinde en fazla yansıma bulan kelimeler; evlilik, düğün, nişan, sosyal mesafe, aşı, maske, ikinci dalga ve ağır hasta oldu. Küresel salgın hız kesmeden tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Güncel verilere göre dünyadaki COVID-19?lu toplam vaka sayısı 25 milyon bandını aştı. Türkiye ise dünyada en çok vaka görülen 18. ülke oldu. Dünyada en fazla vakanın görüldüğü ülkeler ise ABD, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Peru olarak sıralandı.
  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Pazar 6.8 ° / 4.9 °
Pazartesi 8.3 ° / 5.1 °
Salı 10.8 ° / 6.9 °