Keşan Belediyesi’nden su tasarrufunda duyarlılığı sürdürmeye davet

Kurak kış mevsiminin geçirildiği dönemde Kadıköy Barajı’nda 4.000.000 m3’e kadar düşen su rezervi, son dönemde sağanak yağmurlar ve ardından gelen kar yağışıyla birlikte su rezervi 10.000.000 metreküpe kadar yükseldi.

YEREL 4.03.2021 03:31:00 663
Keşan Belediyesi’nden su tasarrufunda duyarlılığı sürdürmeye davet

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, 1 Mart 2021 Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Keşan’ın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Kadıköy Barajı’nda doluluk oranının %18 seviyesine ulaştığını, tasarruflu su kullanımının şart olduğunu kaydetti. 
Kurak kış mevsiminin geçirildiği dönemde Kadıköy Barajı’nda 4.000.000 m3’e kadar düşen su rezervi, son dönemde sağanak yağmurlar ve ardından gelen kar yağışıyla birlikte su rezervi 10.000.000 metreküpe kadar yükseldi. 

 

Meydana gelmesi muhtemel sağanaklar ile birlikte su rezervinin daha da artmasını beklediklerini belirten Erhan Başaran, suyun tasarruflu kullanımı noktasındaki tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi. 
 

Yaşanan kuraklıkla birlikte genel susuzluk sorunu herkesi tedirgin ederken, Keşan’ın içme suyu ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı’ndaki su rezervi, Şubat ayı sonu itibariyle 10.000.000 metreküp seviyesine yükseldi. Keşan Belediyesi tarafından alınan tedbirlerle Keşan’da bir susuzluk sorunu yaşanmazken, sağanak yağmurlar ve ardından gelen kar yağışı doluluk oranını arttırdı.
 

Kuraklık nedeniyle içme suyu sağlanan Kadıköy Barajı’ndaki su doluluk oranının, yıllık ortalamalarının çok altında seyrettiğine dikkat çeken Erhan Başaran, “Kış mevsiminde görmeyi arzu ettiğimiz yağışların gelmesi bizleri sevindirdi. Kadıköy Barajı’nın su tutma kapasitesi 55 milyon metreküp. Barajımızda şu andaki su seviyesi %18 mertebelerine kadar yükseldi. Şu anda doluluk oranımız hâlâ çok düşük. Meydana gelmesini beklediğimiz sağanak yağışlarla beraber barajlarımızdaki doluluk oranının daha da yükselmesini bekliyoruz. Ama bizler buradan bir kez daha vatandaşlarımızdan suyun bilinçli kullanılması ve su tasarrufu noktasında gayret bekliyoruz. Su tasarrufu bizim için her zaman gerekli olup, bu konudaki duyarlılığımızı sürekli korumalıyız.” dedi.
 


  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

HABERLER

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor

Derince Cemevi hızla inşa ediliyor