İSTANBUL

İSTANBUL Haberleri

KARAKÖY TÜNELİ 147 YAŞINDA

Londra'dan sonra dünyanın ikinci en eski metrosu olan tarihi Karaköy Tüneli 147’inci yaşını kutladı.

İSTANBUL 19.01.2022 15:33:00 689
KARAKÖY TÜNELİ 147 YAŞINDA

Londra'dan sonra dünyanın ikinci en eski metrosu olan tarihi Karaköy Tüneli 147’inci yaşını kutladı. Osmanlı’dan Cumhuriyete 1.5 asır boyunca nice büyük olaya tanıklık eden, sayısız kuşağa hizmet veren Karaköy Tüneli ve Füniküler İstasyonu sorunsuz şekilde yolcu taşımaya devam ediyor. 

Tarihi Karaköy Tünelinde dün özel bir tören düzenlendi. Törene, İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler ile daire başkanları, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı. Tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, 147 yıldır Karaköy-İstiklal Caddesi arasında mekik dokuyan Tünel’in, İstanbul’u İstanbul yapan tarihi dokulardan birisi olduğunu hatırlattı, “Bugün 147’nci yılını kutladığımız Tünel’in bu yolculuğu, ülkenin kapitülasyonlardan kurtulmasının, milli mücadelenin, İstanbul’un işgalinin ve işgalden kurtulmasının, ilk grevlerin, ilk işçi örgütlerinin kurulmasının da hikayesi aynı zamanda. Bugün biz burada bu yolculuğun çok kısa bir dönemine tanıklık etmiş, bu yolculukta ufacık da olsa payı olmuş kişiler olarak, aslolanın bize bırakılan bu miras olduğunun bilinciyle tüm işlerimizi yürütüyoruz. Bizden sonra da bu yolculuk devam edecek” dedi. 

Törenin arından, tarihi tünel fotoğraflarının yer aldığı “Tarihe Yolculuk” Sergisi ziyaret edildi. Sergi Karaköy Tünelinde yolculuk yapan tüm İstanbulluların ziyaretine açık olacak.

 

  • BIST 100

    10358,50%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

HABERLER

Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu

Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı

Hamilelikte Sağlıklı Beslenmenin Şifreleri

Anne babalar dikkat! Bu hastalıklar son günlerde çok sık görülüyor!

Dünya yeme bozukluklarıyla mücadele ediyor

Kapadokya’da Bilim ve Kültür Buluştu: Üniversitelilerden Teknoloji ve Tarihe Yolculuk

YGD' de Haber Siteleri İçin SEO Stratejileri Masaya Yatırıldı

Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"

UV filtresi olmayan gözlükler faydadan çok zarar getiriyor

Katlanıp açılan bir Ultra deneyimine hazır olun

Zayıflama Trendlerine Kanmayın

Matematik Alarm Veriyor: LGS ve YKS Hazırlığında Her 10 Talepten 7’si Matematik Özel Derse

Yandex Türkiye, Maps Uygulamasında Şehirlerdeki Simgesel Yapıları Artık 3 Boyutlu Gösteriyor

BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE COŞKU 28 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Modern dijital radyografi, ağız ve diş sağlığında önemli bir yere sahip!

Pazar 30.2 ° / 21.8 °
Pazartesi 30.7 ° / 22.4 °
Salı 30.1 ° / 22.5 °