İSTANBUL

İSTANBUL Haberleri

KADIKÖY’DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda pandemi tedbirleri nedeniyle evlerinden çıkamayan Kadıköylü çocuklar, sokaklarda gösteri yapan palyaço ve jonglörlerin gösterisine evlerinden eşlik etti.

İSTANBUL 24.04.2021 17:04:00 934
KADIKÖY’DE 23 NİSAN COŞKUSU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandeminin gölgesinde kutlandı. Kadıköy Belediyesi’nin bahçesinde başlayan kutlamalar kapsamında, bando ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin ritm grubu kısa bir gösteri yaptı. Daha sonra, 23 Nisan’a özel olarak hazırlanmış 2 tır ve 25 araç ayrılarak Kadıköy’ün 21 mahallesini turladı. Dr. Faruk Ayanoğlu caddesi boyunca ilerleyen tırda bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, camlarından korteji izleyen yurttaşları selamlayarak “Kıymetli komşularım,  sevgili çocuklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği çocuk bayramı hepimize kutlu olsun. Biz Kadıköylüler daha güzel, daha coşkulu kalabalıklarla bayram kutlamaya alışığız. Ama 2 yıldır bayramlarımızı, sağlığımız ve geleceğimiz için kısıtlı koşullarda kutluyoruz. Bu da geçer, bunu da atlarız. Bayramlarımızı her şartta kutlarız. Atam ne senden vazgeçeriz, ne de senin eserlerinden. Hepimizin bayramı kutlu olsun.” diye konuştu.

PALYAÇOLAR BAYRAMA RENK KATTI  

Kadıköy Belediyesi pandemi nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar için eğlenceyi mahallelerine taşıdı. Tırlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak palyaço, jonglör ve bando müzisyenleri yer aldı. Palyaçolar bazı caddelerde durarak gösteri yaptı. Evlerinin balkon ve pencerelerinden palyaçoları izleyen çocuklar mutluluk yaşadı. 

ÇOCUK MECLİSİ ONLINE OLARAK TOPLANDI 

Kadıköy’de ikamet eden 9-13 yaş aralığındaki çocukların yer aldığı Kadıköy Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gündemiyle toplandı. Çocuk Meclisi’ne kayıtlı 32 çocuğun yer aldığı toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. Çocukların bayramını kutlayan Odabaşı, “Belediye Başkanı olmayı çocukluktan beri mi hayal ediyordunuz?”, “Başkan olmak nasıl bir duygu?” gibi soruları yanıtladı, çocukların Kadıköy’le ilgili talep ve beklentilerini ilgili müdürlüklere iletmek üzere not aldı. 
 


  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı