İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NDAN FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yol gösterici ve büyük eseri olan Nutuk’u Braille alfabesine dönüştürdü.

18.01.2021 10:52:00 777
İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NDAN FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yol gösterici ve büyük eseri olan Nutuk’u görme engellilerin de okuyabilmesi için Braille alfabesine dönüştürdü.

İYİ Parti İstanbul Toplumsal Politikalar Başkanlığı olarak 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına özel olarak ilk kez görme engellilerin okuyabileceği  Braill alfabesiyle hazırlanan nutukların  dağıtımı gerçekleştirdi. Braille Alfabesiyle hazırlanan Nutuk kitapları, İstanbul da dahil olmak üzere Ankara, Tokat, Denizli, K.Maraş, Gaziantep, Erzurum,Diyarbakır, Ordu ile beraber  9 şehirdeki 14 okulda ve dernekte dağıtıldı.
 

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, “Görme engellilerin eğitimlerine katkı sağlamak için ilk önce baş öğretmenimiz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk adlı kitabını bütün öğrencilerin okuması gerektiğini” belirterek tarihimize ışık tutan bu eserin görme engelli öğrenciler tarafından da rahatça okunabilmesi için braille alfabesine dönüştürülmesi gerekliliğini göz önünde bulundurarak katkı sağlamak istediklerini söyledi.
 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı S. Buğra Kavuncu, Toplumsal Politikalar Başkanı Yaşar Özkan ve İl Yöneticileri de İstanbul’da bulunan; Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu, Şişli Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’nu ziyaret ederek Barielle alfabesine dönüştürülen NUTUK’ları teslim ettiler. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Böyle güzide kuruluşlara böyle güzel bir eseri teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyon İYİ Parti tarafından 9 şehirde gerçekleştirildi. Teknoloji ilerledikçe sesli kitaplar yaygınlaşıyor ama bu kitaplara olan ihtiyaç da hiç bitmeyecek. Görme engellilerin toplumsal alanda yaşadıkları sorunların ve sıkıntıların farkındayız” dedi.
 

"ÇALIŞMADAN DOLAYI BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ" 
Görme Engelli öğrencilere eğitim veren  okullara dağıtımı yapan İYİ Parti ekibinde Güneydoğu Gazisi ve İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Hüseyin Özlük, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Komisyon Üyesi Nimet Özdemir, “Böyle bir hizmeti yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını” ifade ettiler.

 

  • BIST 100

    11165,85%-0,15
  • DOLAR

    41,28% 0,07
  • EURO

    48,87% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4869,39% 0,26
  • Ç. ALTIN

    7995,93% 0,00

HABERLER

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği 'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

Yemek Yerken Suçlu Hissetmek: Görünmeyen Tehdit

Beslenme Çantasında Sağlık İçin Doğru Seçimler

Aşırı ödev ve yüksek beklentiler çocukta kaygı yaratabilir!

Kayısı çekirdeği hem şifa hem zehir olabilir!

Tarım ve gıda ihracatında sürdürülebilirlik ve rekabet gücü tartışıldı

Batıl inançların aşırılığı ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!

4. SERÇEŞME HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ BAŞLADI

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMIMIZIN TARİHİ MÜCADELESİ ÜSKÜDAR’DA KURULACAK DEV EKRANDA YAYINLANACAK

Gazeteci Tahsin Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Sancaktepe’de 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlığı

Göz sağlığını tehdit eden görünmez tehlike obezite

Aşırı sıcaklar milyonlarca vatandaşı serinlik arayışına yöneltti

Rekor sıcaklıklara karşı iç mekân serinliğini korumanın ilk adımı nitelikli ısı yalıtımı

Şile Karabeyli Köyü’nde Taş Ocağına Karşı Hukuki Mücadele Başlatıldı !

Perşembe 21.8 ° / 17.2 °
Cuma 22.1 ° / 19.5 °
Cumartesi 24.2 ° / 18.5 °