İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NDAN FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yol gösterici ve büyük eseri olan Nutuk’u Braille alfabesine dönüştürdü.

18.01.2021 10:52:00 587
İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NDAN FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yol gösterici ve büyük eseri olan Nutuk’u görme engellilerin de okuyabilmesi için Braille alfabesine dönüştürdü.

İYİ Parti İstanbul Toplumsal Politikalar Başkanlığı olarak 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına özel olarak ilk kez görme engellilerin okuyabileceği  Braill alfabesiyle hazırlanan nutukların  dağıtımı gerçekleştirdi. Braille Alfabesiyle hazırlanan Nutuk kitapları, İstanbul da dahil olmak üzere Ankara, Tokat, Denizli, K.Maraş, Gaziantep, Erzurum,Diyarbakır, Ordu ile beraber  9 şehirdeki 14 okulda ve dernekte dağıtıldı.
 

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, “Görme engellilerin eğitimlerine katkı sağlamak için ilk önce baş öğretmenimiz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk adlı kitabını bütün öğrencilerin okuması gerektiğini” belirterek tarihimize ışık tutan bu eserin görme engelli öğrenciler tarafından da rahatça okunabilmesi için braille alfabesine dönüştürülmesi gerekliliğini göz önünde bulundurarak katkı sağlamak istediklerini söyledi.
 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı S. Buğra Kavuncu, Toplumsal Politikalar Başkanı Yaşar Özkan ve İl Yöneticileri de İstanbul’da bulunan; Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu, Şişli Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’nu ziyaret ederek Barielle alfabesine dönüştürülen NUTUK’ları teslim ettiler. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Böyle güzide kuruluşlara böyle güzel bir eseri teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyon İYİ Parti tarafından 9 şehirde gerçekleştirildi. Teknoloji ilerledikçe sesli kitaplar yaygınlaşıyor ama bu kitaplara olan ihtiyaç da hiç bitmeyecek. Görme engellilerin toplumsal alanda yaşadıkları sorunların ve sıkıntıların farkındayız” dedi.
 

"ÇALIŞMADAN DOLAYI BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ" 
Görme Engelli öğrencilere eğitim veren  okullara dağıtımı yapan İYİ Parti ekibinde Güneydoğu Gazisi ve İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Hüseyin Özlük, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Komisyon Üyesi Nimet Özdemir, “Böyle bir hizmeti yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını” ifade ettiler.

 


  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

HABERLER

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor

Derince Cemevi hızla inşa ediliyor