İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 10 Nisan Mesajı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı..

İSTANBUL 10.04.2021 12:38:00 1180
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya mesajında; " 10 Nisan 1845’ten bugüne vatanın dört bir yanında büyük bir fedakârlıkla çalışan; varlığıyla hepimize güç ve güven veren Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümünü büyük bir onurla kutluyoruz.

İki asra yaklaşan köklü geçmişiyle suça karşı amansız bir mücadele sergileyen Emniyet Teşkilatımız, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından biri olarak milletimizin bölünmez bütünlüğü ile birlik ve beraberliğinin sarsılmaz teminatıdır.  

Polis Teşkilatımızın kahramanları; asli görevleri olan huzur ve asayişin, can ve mal emniyetinin korunması görevlerinin yanında küresel salgınla mücadele ettiğimiz son bir yılda devletimizce alınan önlemlerin uygulanması için büyük bir fedakârlık ve özveriyle görev yapmaktadırlar.

Üzerindeki tüm vazife ve sorumlulukları hakkıyla yerine getiren polisimizin üstün hizmet şuuruyla verdiği hizmetler, kadirşinas milletimizin engin gönlünde emsalsiz bir yer edinmiştir.

Kanunların verdiği görev ve yetkiyi kullanırken iyi günde kötü günde her zaman vatandaşımızın yanında yer alan polisimiz, milletimizin dualarıyla kahramanlık dolu hizmetlerine yenilerini eklemektedirler.

16 milyona yaklaşan nüfusuyla dünyanın önde gelen metropollerinden biri olan İstanbul’un güvenliği, huzuru, can ve mal emniyetinin korunması, yasa dışı her türlü olayın önlenmesi için 3.506’sı kadın, 43.985’i erkek olmak üzere 47.491polis ve bekçi arkadaşımız 7/24 görev yapıyor. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün sorumluluk bölgesindeki 797 mahallemizde nüfusumuzun % 99’u yaşıyor ve bu coğrafi alan, ilimizin % 37’sini oluşturuyor.

İlimizin hayatın her alanda daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir olması için üstün hizmet şuuruyla görev yapan bütün amirlerimize, polis ve bekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Vatanı, milleti ve bayrağı uğrunda fedayı can eyleyen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, onur timsali gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor; teşkilatımızın bütün mensuplarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü kutlu olsun!" dedi.


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor