İstanbul Zeka Atölyesi çocukları bekliyor

İstanbul Zeka Atölyesi çocukları bekliyor

YEREL 19.10.2019 13:27:36 213
İstanbul Zeka Atölyesi çocukları bekliyor
İstanbul Zeka Atölyesi bir çok alanda gerçekleştirdiği oyunlarla eğitim veriyor. Satranç Etkinliği,  Akıl Zeka oyunları ve robotik eğitim bunların başında geliyor.
İstanbul zeka Atölyesi, Satranç Etkinliği, Akıl Zeka Oyunları ve Robotik Eğitim konularında çocukların gelişmesi için oyun saatleri düzenliyor.
İstanbul Zeka  Atölyesi, çocukların gelişmesine ve eğitimine katkı sağlayan satranç etkinliği, akıl zeka oyunları ve robotik kodlama eğitimlerinin önemi önemli olduğunu belirtti
İstanbul Zeka Atölyesi Satranç Etkinliği hakkında ; ? Beynin Çalışması konusunda yapılan önemli araştırmaların sonuçlarına göre insanların büyük bir bölümü beyin potansiyelinin ancak % 6-7 sini kullanabilmektedir. Kullanılmayan hücreler 6-7 ay gibi  sürede ölürler. Yapılan birçok bilimsel araştırma sonucunda satrancın zeka gelişimine fayda sağladığı, öğrencilerin genel ders başarılarının %17.3 oranında yükseldiği IQ seviyelerinde büyük artışlar sağladığı tespit edilmiştir. ?
İstanbul Zeka Atölyesi Akıl Zeka Oyunları Hakkında  ; ?Akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık ipuçlarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isimdir. Zeka oyunları geleceğin eğitim metodudur. Akıl ve zeka oyunları araştırması Berkeley Üniversty of California da yapılmıştır. Nörolog Dr. Silvia Bunge, uzun süre çocuk zekasını anlamaya yönelik çalışmalarda bulunmuştur. Yapılan çalışma da çocuklar, haftada iki kere 1 saat 15 dakika oyun oynadılar. Sadece 8 hafta sonunda toplam 20 saatlik oynama süresi sonunda IQ puanları 13 puan artmıştı. Bir çocuğun bir bütün okul yılı sürecince normalde IQ oranında 12 puan artış olur.?
İstanbul Zeka Atölyesi Robotik Eğitim hakkında ; ?Robotik eğitimler, çocukların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Bu yeteneklerin daha eğlenceli öğrene bilmesi için bir çok robotik setler mevcuttur. Bu setler çocukların sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmekle kalmıyor, programlamalar sayesinde çocukların  algoritma mantığını da öğrenmelerine yol açıyor. Algoritma : Bir problemin çözümü için gerekli olan adımları belirten bir terimdir. Bunu öğrenen ve geliştiren çocuklar, hayatlarında karşılaştıkları her sorun için çözüm üretebilme becerisini elde etmiş demektir.?

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı