HAYAT BOYU ÖĞRENME İÇİN BAKAN SELÇUK’TAN EMEKLİLERE MEKTUP

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl emekli olacak yaklaşık 400 bin kişiye ulaştırılmak üzere bir mektup kaleme aldı.

EĞİTİM 6.07.2021 16:12:00 4481
HAYAT BOYU ÖĞRENME İÇİN BAKAN SELÇUK’TAN EMEKLİLERE MEKTUP

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl emekli olacak yaklaşık 400 bin kişiye ulaştırılmak üzere bir mektup kaleme aldı. Selçuk, taze emeklileri halk eğitimi merkezi müdürlüklerinde bir yorgunluk kahvesi içmeye ve ücretsiz açılan kurslara katılmaya davet etti.
 
Millî Eğitim Bakanlığı erken çocukluktan başlayarak hayat boyu sürecek eğitim etkinliklerine tüm yurttaşları dâhil etmek için pek çok proje yürütüyor. Bu kapsamda farklı hedef ve yaş gruplarındaki yetişkinlerin öğrenme ihtiyaçlarına yönelik planlamalar da yapıldığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.
 
“Aktif ve sağlıklı yaş almanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak, emeklilik öncesi ve sonrasında kişilerin daha mutlu olmalarını sağlamak için halk eğitimi merkezlerimize düşen görevleri yerine getirme gayretindeyiz.” diyen Bakan Selçuk, açılan kurslardan ve eğitimlerden haberdar olmaları için emekli olacak vatandaşların adreslerine bir mektup gönderme kararı aldıklarını söyledi.
 
Emeklilik döneminin etkin olarak değerlendirilebilmesi, emeklilerin ihtiyaç ve taleplerinin sosyal devlet anlayışı ile giderilmesini çok önemsediklerini belirten Bakan Selçuk, Temmuz ayında emekli olacak yaklaşık 400 bin kişiye ülkemize sağladıkları katkı için teşekkür ederek başladığı mektubuna şöyle devam etti:
 
“Eminiz ki; çalışma hayatına başladığınız ilk günden , “emekli oldum” dediğiniz güne kadar pek çok hayal kurdunuz. Biz de bu hayallerin başladığı yerde açık bir kapı olarak yanınızda olalım istedik. Halk Eğitimi Merkezlerimizde; resim ve seramik kurslarından gümüş işlemeciliğine, takı tasarımından hüsnü hat sanatına, çinicilikten arıcılığa kadar 3645 farklı kurs imkânıyla yeni hobiler edinmenize destek oluyoruz. Emeklilik döneminize katkı sağlayacak bu ücretsiz kurslar ile; emeklilik döneminde yaşayabileceğiniz olası sorunlarla başa çıkma sürecinizi kolaylaştırmayı ve belki de yıllar boyu yaşamaya fırsat bulamadığınız farklı deneyimlere ulaşmanızı da amaçlıyoruz.
Hani hep “Emeklilikle yeni bir hayata yelken açıyoruz.” denir. Bizim çabamız da bu yelkene rüzgâr olabilmek. Emeklilik yoluna çıkmadan önce; Halk Eğitimi Merkezlerimize uğramanız ve bir yorgunluk kahvemizi içmeniz bizi çok mutlu edecek.”
Emeklilerin bu süreçte zamanlarını verimli geçirmeleri için çaba sarf ettiklerini belirten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük de “Emeklilerimizi 72 alanda sayısı 3700’e yaklaşan kurs programımızla tanışmaya halk eğitimi merkezlerimize bekliyoruz.” dedi.
Mektup bu yıl emekli olan her vatandaşa 1 Temmuz’dan itibaren gönderilecek ve uygulama her yıl devam edecek.

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Pazar false 11.9 ° / 6.3 °
Pazartesi Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı 11.6 ° / 8 °
Salı Güneşli 11.4 ° / 5.8 °