ŞİRKET HABERLERİ

ŞİRKET HABERLERİ Haberleri

Havaalanında beklememek için 7 tüyo

Havaalanlarında ötmeyen patentli Hayalet Kemer üreticisi Ezio Moda’dan Kadir Sarıbacak, havaalanlarında beklemeden uçmak için yapılması gerekenlerle ilgili şu tavsiyelerde bulunuyor.

ŞİRKET HABERLERİ 11.07.2023 18:28:00 967
Havaalanında beklememek için 7 tüyo

Seyahat etmenin eğlenceli ve zevkli bir deneyim olması gerekiyor. Ancak havaalanlarındaki sorunlara yaz tatili yoğunluğu da eklenince büyük gecikmeler yaşanıyor. Bekleme sürelerini kısaltmak ve sorunsuz bir seyahat için bazı ipuçlarını takip edebilirsiniz.

Havaalanlarında ötmeyen patentli Hayalet Kemer üreticisi Ezio Moda’dan Kadir Sarıbacak, havaalanlarında beklemeden uçmak için yapılması gerekenlerle ilgili şu tavsiyelerde bulunuyor.

ERKEN GELİN
Bu en klişe öneri, ancak erken varmak, uçuşunuzu kaçırma ve seyahatlerinizi kesintiye uğratma paniğini önlemenize yardımcı olabilir. Uçuş saatinizden en az 3 saat önce havaalanına gidin. Bir bagajı kontrol etmek veya güvenlikten geçmek için uzun kuyruklar uçuşunuzu kaçırmanıza neden olabilir.

Havaalanına gelmeden mutlaka internet üzerinden check-in yapmayı unutmayın.

HAYALET KEMER TAKIN

Erkek yolcuysanız hayalet kemer takın. X ray ve metal dedektörlerde ötmeyen hayalet kemer, havaalanında, dış kapıdan uçağa kadar hiç durmadan ve zaman kaybetmeden ilerleyebilmenizi sağlıyor. Hayalet kemerin kendisini ya da tokasını çıkarmak gerekmiyor. Kalabalık içinde kemer çıkarma, takma stresi de yaşatmıyor.


ERKEN UÇUN
Genellikle hava durumu değişimleri yazın öğleden sonra başlar. Günün erken saatlerinde uçmak, uçuşunuzun iptal olma olasılığının düşük olduğu anlamına gelir. Uçuşunuz iptal olsa bile erken saatlerde daha fazla seçeneğiniz olur. Özellikle hava koşulları nedeniyle uçuş iptalleri domino etkisi yapabilir. Günün ilerleyen saatlerinde uçuş bulmakta zorlanabilirsiniz.

Ayrıca, çoğu havaalanı, genellikle öğleden sonra ve akşamlara kıyasla günün erken saatlerinde daha az uçuşa sahiptir. Sabah saatlerinde daha az kalabalık vardır.


DİREKT UÇUN
Rezervasyon yaparken duraklamalardan kaçının ve doğrudan rezervasyon yapın. Ne kadar az uçuş yaparsanız sorun çıkma olasılığı o kadar azalır.

Uçak bileti alırken aktarmalı uçuş daha ekonomik gelebilir. Ancak doğrudan uçuşlar mümkün olduğunda bariz avantajlara sahiptir. Bağlantılı uçuşlar, iptal edilebilecek, kaçırılabilecek veya ertelenebilecek daha fazla uçuş anlamına gelir.

Ayrıca, uzun bir konaklama sırasında harcayabileceğiniz para, doğrudan olmayan bir uçuş seçeneği seçerek tasarruf ettiğinizden daha fazla olabilir.


EVDEN ATIŞTIRMALIK GETİRİN
Havaalanı restoranları bu sezonda kalabalıktır. Uzun süre sırada beklemek zorunda kalabilirsiniz. Çok sayıda kredi kartı daha özel dinlenme salonuna giriş hakkı vermeye başladığından, özel dinlenme salonlarının da daha yoğun hale geldiğini unutmayın.

En iyisi evden kendi atıştırmalıklarınızı getirmek. Böylece havaalanı restoranlarında hem sırada beklememiş hem de yüksek rakamlar ödememiş olursunuz.

DAHA AZ EŞYA İLE UÇUN
Havayollarının zorlandıkları alanlardan biri de bagaj görevlileridir. Bu nedenle, bavulunuzun kaybolma veya hasar görme riski olmakla kalmaz, aynı zamanda son varış noktanızda çantanızı teslim almanız da biraz zaman alabilir. Ve zamanınız kısıtlıysa, bagajınızı kontrol etmek için geçen süre, uçuşunuzu kaçırmanıza neden olabilir.

Sadece bir el bagajı almak, seyahat sürecini daha sorunsuz hale getirebilir. Yanınıza alabileceğiniz kadar eşya ile uçmayı deneyin.

Az eşyanız olursa, havaalanına erişim için ve havaalanından ayrılmak için, trafiğe takılmadan toplu taşıma gibi alternatif ulaşım yollarını daha rahat kullanırsınız.


TELEFON YERİNE İNTERNETTEN İLETİŞİM KURUN
Bir sorun çıktığında, havayoluna telefonla ulaşamayabilirsiniz. E-mail atın ya da sosyal medya üzerinden mesaj gönderin. Bazen bir müşteri hizmetleri temsilcisine ulaşmanın en hızlı yolu Twitter'dır. Mesajlaşırken, gidip gelmeyi ortadan kaldırmak için onay numaranız ve istediğiniz yeni uçuş dahil olmak üzere mümkün olduğunca çok bilgi verdiğinizden emin olun. ...Ve nazik olun.

 


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor