Ekosistemi Onarmanın Sorumluluğu ile Önde Gelen Markaların Liderleri Buluşuyor

Kurumların etik bir şekilde devam edebilmesi için, çevre üzerindeki etkisini mümkün olduğunca sınırlandırarak gezegene saygı duyması gerekir.

ÇEVRE 29.05.2021 18:00:00 3094
Ekosistemi Onarmanın Sorumluluğu ile Önde Gelen Markaların Liderleri Buluşuyor

Bu yıl ana teması ‘Ekosistem Onarımı’ olan Dünya Çevre Günü'nde, zarar görmüş ekosistemleri canlandırmak için acil eylem çağrısı yapılacak. Sürdürülebilirlik Akademisi de 4 Haziran’da gerçekleştireceği Dünya Çevre Günü Konferansında, bu sorumluluğun bilincinde olan önde gelen markaların liderleriyle, bu çağrıya destek olarak eylem için harekete geçmek üzere yön gösterecek.

İş dünyası geliştikçe artan kaynak kullanımı ve beraberinde iklim değişikliği sadece gelecek nesiller için kritik bir konu değil, artık küresel ısınma, ekosistemin bozulması, biyoçeşitliliğin azalması gibi çevresel etkiler de bugün de insanlığın yaşamını etkiliyor. Dünya kaynaklarının  endişe verici şekilde azalması, Kovid-19 krizinin de ortaya çıkışı, ekosistem kaybının sonuçlarının ne kadar zarar verici olabileceğini gösterdi.
 

Kurumların etik bir şekilde devam edebilmesi için, çevre üzerindeki etkisini mümkün olduğunca sınırlandırarak gezegene saygı duyması gerekir. Kurumlar geniş kaynakları ve etkili erişimleri ile çevre bilincinin teşviki ve uygulanmasında gerçek bir fark yaratma kapasitesine sahiptirler. 
 

Bu yıl ana teması ‘Ekosistem Onarımı’ olan Dünya Çevre Günü'nde, zarar görmüş ekosistemlerimizi canlandırmak için acil eylem çağrısı yapılacak. Hedef; dünya çapında ekosistemlerin bozulmasını önlemek, durdurmak ve tersine çevirmek. Yoksulluğun sona ermesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve kitlesel bir yok oluşun önlenmesi gibi birçok konuda çözüm olabilecek eylemler için bireylerden iş dünyasına, sivil toplumdan hükümetlere kadar herkesin sorumluluğu ve oynayacak önemli bir rolü var.
 

Sürdürülebilirlik Akademisi 4 Haziran günü, iş dünyasından bu sorumluluğun bilincinde olan önde gelen kurumların liderlerinin katılımıyla Dünya Çevre Günü konferansı düzenliyor. Ekosistem Onarımı teması ekseninde liderlerden mesajlarını ileterek bu çağrıya destek olmayı ve farkındalığı artırmayı amaçlıyor.
 

“Bozulan ekosistemi onarmak için iş dünyası neler yapabilir, nasıl önlemler ve aksiyonlar alabilir?” sorularına cevap aranacak konferansın katılımcıları arasında; Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, Kordsa CEO’su Ali Çalışkan Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere, Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, SDSN (Sustainable Development Solutions Network) Türkiye Direktörü Dr. Tamer Atabarut, Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjøt ve Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa yer alıyor.
 

  • BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,07% 0,06
  • EURO

    48,46% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5412,68% -0,15
  • Ç. ALTIN

    8921,73% 0,00

HABERLER

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

FİLMSAN 50.YLINDA 2024-2025 SEZONUNDAKİ SİNEMA DİZİ VE DİGİTAL YAPIMLARDAKİ ADAYLARINI AÇIKLADI....

Bağımlılık İradesizlik Belirtisi mi Ruhsal Bir Boşluk mu?

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI BAŞLIYOR

BESTECİ, SÖZ YAZARI VE YORUMCU KİMLİĞİYLE DEMET TEKİN, MÜZİĞİN MUTFAĞINDA,

Ceyhun Şenkal'dan nasıl iyi yönetmen olunur tüyoları

FİLMSAN 50.YLINDA, SİNEMA VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN EN İYİLERİNİ SEÇİYOR

“Autumn’s Dream” Sonbaharın Duygusal Dokunuşunu Sanata Taşıdı

İYİ Parti Çekmeköy’de Bayrak Değişimi: Serdar Kemik Görevi Devraldı

İBRAHİM TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A ANLAMLI GECE

PROF. DR. NURİ ÖZGİRGİN'E İTALYA'DAN "YILDIZ NİŞANI" ONURU

Hijyen ve aşı hayat kurtarıyor!

Ev içi iş yükü kız çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkiliyor

Saniyelerle Yarış Başladı! Markalar Artık Dikkat İçin Rekabet Ediyor

Salı 19.4 ° / 15.4 °
Çarşamba 16.9 ° / 15.5 °
Perşembe 17.6 ° / 15.4 °