Ekosistemi Onarmanın Sorumluluğu ile Önde Gelen Markaların Liderleri Buluşuyor

Kurumların etik bir şekilde devam edebilmesi için, çevre üzerindeki etkisini mümkün olduğunca sınırlandırarak gezegene saygı duyması gerekir.

ÇEVRE 29.05.2021 18:00:00 2676
Ekosistemi Onarmanın Sorumluluğu ile Önde Gelen Markaların Liderleri Buluşuyor

Bu yıl ana teması ‘Ekosistem Onarımı’ olan Dünya Çevre Günü'nde, zarar görmüş ekosistemleri canlandırmak için acil eylem çağrısı yapılacak. Sürdürülebilirlik Akademisi de 4 Haziran’da gerçekleştireceği Dünya Çevre Günü Konferansında, bu sorumluluğun bilincinde olan önde gelen markaların liderleriyle, bu çağrıya destek olarak eylem için harekete geçmek üzere yön gösterecek.

İş dünyası geliştikçe artan kaynak kullanımı ve beraberinde iklim değişikliği sadece gelecek nesiller için kritik bir konu değil, artık küresel ısınma, ekosistemin bozulması, biyoçeşitliliğin azalması gibi çevresel etkiler de bugün de insanlığın yaşamını etkiliyor. Dünya kaynaklarının  endişe verici şekilde azalması, Kovid-19 krizinin de ortaya çıkışı, ekosistem kaybının sonuçlarının ne kadar zarar verici olabileceğini gösterdi.
 

Kurumların etik bir şekilde devam edebilmesi için, çevre üzerindeki etkisini mümkün olduğunca sınırlandırarak gezegene saygı duyması gerekir. Kurumlar geniş kaynakları ve etkili erişimleri ile çevre bilincinin teşviki ve uygulanmasında gerçek bir fark yaratma kapasitesine sahiptirler. 
 

Bu yıl ana teması ‘Ekosistem Onarımı’ olan Dünya Çevre Günü'nde, zarar görmüş ekosistemlerimizi canlandırmak için acil eylem çağrısı yapılacak. Hedef; dünya çapında ekosistemlerin bozulmasını önlemek, durdurmak ve tersine çevirmek. Yoksulluğun sona ermesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve kitlesel bir yok oluşun önlenmesi gibi birçok konuda çözüm olabilecek eylemler için bireylerden iş dünyasına, sivil toplumdan hükümetlere kadar herkesin sorumluluğu ve oynayacak önemli bir rolü var.
 

Sürdürülebilirlik Akademisi 4 Haziran günü, iş dünyasından bu sorumluluğun bilincinde olan önde gelen kurumların liderlerinin katılımıyla Dünya Çevre Günü konferansı düzenliyor. Ekosistem Onarımı teması ekseninde liderlerden mesajlarını ileterek bu çağrıya destek olmayı ve farkındalığı artırmayı amaçlıyor.
 

“Bozulan ekosistemi onarmak için iş dünyası neler yapabilir, nasıl önlemler ve aksiyonlar alabilir?” sorularına cevap aranacak konferansın katılımcıları arasında; Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, Kordsa CEO’su Ali Çalışkan Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere, Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, SDSN (Sustainable Development Solutions Network) Türkiye Direktörü Dr. Tamer Atabarut, Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjøt ve Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa yer alıyor.
 


  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı