EDİRNE'YE ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ve 381 projenin katıldığı Altın Karınca 2020 Ödül Töreni’nde Edirne Belediyesi’nin 2 projesi Afet Yönetimi ile Mimari ve Kentsel Tasarım kategorilerinde ödüle layık görüldü.

YEREL 18.11.2020 16:56:00 1446
EDİRNE

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ve 381 projenin katıldığı Altın Karınca 2020 Ödül Töreni’nde Edirne Belediyesi’nin 2 projesi Afet Yönetimi ile Mimari ve Kentsel Tasarım kategorilerinde ödüle layık görüldü. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2 projenin Altın Karınca ile taçlandığını belirterek, “Bu gurur Edirne’nin” dedi.

Belediyelerin şehirlerdeki yaşam kalitelerini arttıran projelerini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca 2020 Ödül Töreni İstanbul Bomonti Hotel’de sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak gerçekleştirildi. 381 projenin 10 ayrı kategoride yarıştığı Altın Karınca’da 41 belediyenin 52 projesi ödüle layık görüldü.

Ödül törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, proje ekibi ile birlikte katıldı. Edirne Belediyesi’nin iki projesi Afet Yönetimi ile Mimari ve Kentsel Tasarım kategorilerinde ödüle layık görüldü. Ödül töreni sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği ve 381 projenin katıldığı Altın Karınca 2020 Ödül Töreni'nde 2 ödül birden almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Orman Yangınları İçin Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi ile Yambol ve Edirne - Tunca'nın İki Şehri isimli 2 projemiz ödüle layık görüldü.  Afet Yönetimi ile Mimari ve Kentsel Tasarım kategorilerinde aldığımız bu iki ödül de Edirne'miz için ne kadar doğru işlere imza attığımızın en büyük ve en somut göstergesi. Projelerimiz, Altın Karınca ile taçlandı. Bu başarı hepimizin, bu başarı Edirne'nin” dedi.

                ORMAN YANGINLARI İÇİN OPERASYONEL KAPASİTENİN ARTIRILMASI VE AFET ÖNLEME ÇALIŞMALARININ GELİŞTİRİLMESİ

                Edirne Belediyesi ve Bulgaristan Cumhuriyeti, İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Interreg - IPA Sınır Ötesi İşbirliği Bulgaristan-Türkiye Programı (2020-2014)’nın 1. Teklif Verme Çağrısı kapsamında “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” isimli proje ile 16 Mart 2016 tarihinde hibe başvurusunda bulunmuştur.  Proje,  Programın “Çevre” Öncelik Ekseni ve Sınır ötesi bölgede doğal ve insan kaynaklı tehlike ve afetlerin önlenmesi ve bunların risk ve sonuçlarının hafifletilmesi Özel Hedefi ile uyumludur.

Başvuru belgelerinin değerlendirilmesinin ardından CB05.1.11.005 numaralı projemiz %100 hibe almaya hak kazanmıştır. 20 Mart 2017 tarihinde Hibe Sözleşmesi imzalanmıştır. Projenin toplam bütçesi 581 955,11 Euro ve uygulama dönemi 24 aydır. Edirne Belediyesi’ne ait bütçe 277 692.36 Euro’dur.

“YAMBOL VE EDİRNE- TUNCA’NIN İKİ ŞEHRİ”

                                        

Edirne Belediyesi ve Yambol Belediyesi Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısında “Doğal, kültürel ve tarihi miras ve ilgili altyapıdan daha iyi faydalanılarak sınır ötesi alanının turistik cazibesinin artırılması” öncelik ekseninde ortak projelerini hazırlayarak 16 Mart 2016 tarihinde hibe başvurusunda bulunmuşlardır. Proje başvuru dosyasının değerlendirilmesi, izleme ziyaretleri ve bütçe müzakerelerin ardından 20 Mart 2017 tarihinde  RD-02-29-57 numaralı hibe sözleşmesi Bulgaristan Kırsal Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı Yönetim Makamı ve proje lideri Yambol Belediyesi arasında imza altına alınmıştır. Projenin toplam bütçesi 503.479,83 Euro olup, Edirne Belediyesi’ne ait uygulama bütçesi 232.933 Euro’dur. 


 

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,31% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4889,69% 0,11
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

HABERLER

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği 'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

Yemek Yerken Suçlu Hissetmek: Görünmeyen Tehdit

Beslenme Çantasında Sağlık İçin Doğru Seçimler

Aşırı ödev ve yüksek beklentiler çocukta kaygı yaratabilir!

Kayısı çekirdeği hem şifa hem zehir olabilir!

Tarım ve gıda ihracatında sürdürülebilirlik ve rekabet gücü tartışıldı

Batıl inançların aşırılığı ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!

4. SERÇEŞME HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ BAŞLADI

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMIMIZIN TARİHİ MÜCADELESİ ÜSKÜDAR’DA KURULACAK DEV EKRANDA YAYINLANACAK

Gazeteci Tahsin Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Sancaktepe’de 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlığı

Göz sağlığını tehdit eden görünmez tehlike obezite

Aşırı sıcaklar milyonlarca vatandaşı serinlik arayışına yöneltti

Rekor sıcaklıklara karşı iç mekân serinliğini korumanın ilk adımı nitelikli ısı yalıtımı

Şile Karabeyli Köyü’nde Taş Ocağına Karşı Hukuki Mücadele Başlatıldı !

Salı 24.4 ° / 20.1 °
Çarşamba 25.8 ° / 18 °
Perşembe 21.8 ° / 17.2 °