Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerinden Yepyeni Bir Proje Daha

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veriyor.

EĞİTİM 23.03.2021 04:32:00 2148
Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerinden Yepyeni Bir Proje Daha

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veriyor. İçinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde de etkinliklerine devam eden Bilfen Anadolu Liseleri öğrencileri bu geleneği bozmadı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfının yürüttüğü “Çevrenin Genç Sözcüleri Programına” katılarak çevreye olan duyarlılıklarını göstermek adına kâğıt tüketimindeki artışa dikkat çekebilmek için bir dizi aktiviteye imza attılar.

Pandemi ile birlikte kâğıt tüketiminin artmasına dikkat çekmek için yola çıkan Bilfenli gençler halkın sevgisini kazanmış sanatçılar, şirket sahipleri ve vatandaşlar ile röportaj yaptılar. Yaptıkları röportajları instagram ve youtube adreslerinde yayınlayarak kâğıt tüketiminde farkındalık yaratmaya çalışan öğrenciler, bu röportajları ve çektikleri fotoğrafları ‘USE LESS’ sloganı ile birleştirerek kamu spotu da hazırladırlar.

Tüm dünyanın mücadele ettiği korona virüs salgını kimi sektörlerin durmasına neden olurken kimileri için yeni fırsatlar doğurdu. Ambalaj sektörünün önemli bir büyüme avantajı yakaladığını söyleyen uzmanlar bulaş riski nedeniyle temasın alışverişte de en aza indirildiği bu dönemde e-ticarette yaşanan artışın kâğıt ve karton tüketimini de artırdığını belirtiyor. Tam da bu noktada bu durumun çevrede yarattığı olumsuz etkileri göz ardı etmek istemeyen ve bir farkındalık kampanyasına başlayan Bilfen Anadolu Lisesi öğrencileri Eda - Metin Özülkü’den Bülent Serttaş’a  market çalışanlarından, şirket sahiplerine kadar birçok  kişi ile röportaj yaparak kağıt tüketimine dikkat çekmeye çalıştı. Ayrıca farkındalığı artırmak adına ‘Doğa için Dans’ başlığı adı altında dans videosu çektiler,  bu videoyu da instagram ve youtube adreslerinde paylaşarak seslerini duyurmaya çalıştılar.  
 


  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı