Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ’ın Kültürel Mirasına Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katılımı ile “ Miras Atölyesi “ isimli projesinin sözleşmesi imzalandı.

YEREL 13.01.2021 21:56:00 767
Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ’ın Kültürel Mirasına Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında güdümlü proje desteği kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katılımı ile “ Miras Atölyesi “ isimli projesinin sözleşmesi imzalandı. 

“MİRAS ATÖLYESİ KENTİMİZE KÜLTÜREL KİMLİK KAZANDIRMAK ADINA ÖNEMLİ BİR PROJE”
İmza töreni sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ hem tarihsel hem de kültürel alanda önemli değerlere sahip bir il. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana tarihsel ve kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak, gelecek nesillere aktarmak için büyük çaba harcadık, harcıyoruz. Mavi gözlü kentimize kültürel bir kimlik kazandırmak adına hayata geçirdiğimiz ve önemli projelerimiz arasında yer alan Miras Atölyesi projemizde Trakya Kalkınma Ajansı ile iş birliği protokolü imzaladık. Yaptığımız protokolün şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 
“PROJENİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise “Uygulama süresi 2 yıl olacak proje tamamlandığında Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi Osmanlı’nın son dönemindeki mahalle ve sokak dokusuna tekrar kavuşmuş olacak. Projenin hazırlanmasında emeği geçenleri başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tebrik ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 
PROJENİN TEKİRDAĞ’DA ÖNEMLİ BİR TURİZM POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARMASI AMAÇLANIYOR
Miras Atölyesi” Projesi, Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi, Ertuğrul Mahallesinde bulunan tescilli ahşap taşınmazın restorasyonuyla birlikte,  İl genelindeki tüm ilçelerin somut ve soyut Kültür Mirasını tanıtmayı ve yapılacak olan eğitim, sergileme ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel meslekleri öğretmeye yönelik atölye çalışmalarını kapsıyor.  Miras Atölyesi; mahalle genelinde restorasyon ve projelendirme çalışmaları devam eden, geleneksel mutfak kültürünü yansıtan lokanta, kafeterya, geleneksel küçük el sanatları atölyeleri, yöresel ürün satış ünitesi, sanat galerisi, Türk- Macar Dostluk Evi gibi fonksiyonların yüklendiği tescilli ahşap evlerin bulunduğu kültür sokağının merkezinde yer alıyor. 
Ayrıca Tekirdağ’ın eski yerleşimlerinden biri olan Ertuğrul Mahallesinin evlerinde, sokaklarında, parklarında geçen hayatı, bizzat o hayatı yaşayanlardan dinlemek, geçen yıllarla birlikte, değişenlerin izini sürmek,  bu anlatılanları geleceğe taşımak amacı ile “Anılarda Ertuğrul Mahallesi Sözlü Tarih”  çalışmaları da miras atölyesinde yürütülecektir.  Projenin Tekirdağ’da önemli bir turizm potansiyeli ortaya çıkarması amaçlanıyor  

 


  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı