BEYAZ EŞYALARDA YENİ ENERJİ YÖNETMELİĞİNE UYGUN ENERJİ ETİKETİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Fonksiyonel, kolay kullanılabilen, sağlam ve ihtiyaçlara uygun ürünler tasarlayarak kullanıcısının hayatını kolaylaştıran Profilo, tüm ürünlerinde yeni yönetmeliğe uygun gerekli etiket düzenlemelerini hayata geçiriyor.

TEKNOLOJİ 30.03.2021 07:34:00 1423
BEYAZ EŞYALARDA YENİ ENERJİ YÖNETMELİĞİNE UYGUN ENERJİ ETİKETİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Fonksiyonel,  kolay kullanılabilen, sağlam ve ihtiyaçlara uygun ürünler tasarlayarak kullanıcısının hayatını kolaylaştıran Profilo, tüm ürünlerinde yeni yönetmeliğe uygun gerekli etiket düzenlemelerini hayata geçiriyor. Yeni düzenlemeye göre gelecekte enerji sınıfları yalnızca A ile G arasında verilecek ve A+++ ile A+ arasındaki artı sınıflandırmaları artık kullanılmayacak.

Enerji sınıflandırmasında önemli düzenlemeler içeren yeni enerji etiketleri Mart ayından itibaren uygulamaya geçti. Mevcut Enerji Etiketlerinin ölçeklendirmesi D ve A+++ arasında olup, tüketiciye satılabilir en düşük enerji sınıfı A+ iken, yeni enerji etiketindeki ölçeklendirme ise artık G ve A (En Yüksek) arasında ölçeklendirilecek. Tasarruflu ürünler sunarak tüketicisinin her zaman yanında olan Profilo bu doğrultuda tüm ürünlerinde yeni yönetmeliğe uygun olarak gerekli etiket düzenlemelerini hayata geçiriyor.
Yeni ölçüm yöntemleriyle yeni değerler görülecek
Yeni ölçme ve hesaplama yöntemleri, ev aletlerinin performans değerlerinin nasıl belirleneceğini gösteriyor. Örneğin, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve kurutmalı çamaşır makinelerinde artık yıllık enerji tüketimi bilgileri değil, 100 döngüde tükettiği enerji tüketimi bilgileri yer alacak. Bu nedenle yeni etikette belirtilen değerler eski etikette yer alan performans değerlerine göre farklılık gösterecek ve doğrudan bir kıyas yapılamayacak.

Enerji tüketim bilgisine ek olarak, cihazların su tüketimi ve ses seviyesi hakkında göstergeler bulunacak. Yeni grafiklerle birlikte ürünler için yeni ses seviyesi sınıflandırması da etiketlerde yer alacak. Sınıflandırma A (En sessiz) ile D arasında olacak. 

Bilgiler artık daha detaylı
Yeni enerji etiketinde ayrıca QR kod yer alacak. Tüketiciler artık ürünlerle ilgili çok daha fazla bilginin yer aldığı ürün bilgi formuna akıllı cihazları ile QR kodunu okutarak ulaşabilecek. Yeni etiket Mart ayı itibariyle çamaşır makineleri, kurutmalı çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, buzdolapları ve derin dondurucularda kullanılacak. Diğer ürünler bu değişiklikten sonraki yıllarda etkilenecek.

 


  • BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,54% 0,00
  • EURO

    34,98% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2433,76% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor