EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Bekarlar evlerini temiz seviyor

Bekarlar Günü kampanyasında MediaMarkt ciroda yüzde 417’lik bir büyüme yakaladı

EKONOMİ 18.11.2020 04:42:00 1601
Bekarlar evlerini temiz seviyor

MediaMarkt Türkiye, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği “Bekarlar Günü” kapsamında teknolojiseverlere çok avantajlı fırsatlar sunmuştu. MediaMarkt, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde düzenlediği kampanyaya dair verilerini açıklarken aynı zamanda “bekar” teknolojiseverlerin en çok tercih ettiği ürünleri de duyurdu. Buna göre bekarlar en çok Dyson V7 kablosuz elektrikli süpürge alırken geçtiğimiz yılın favori ürünü akıllı telefon kategorisinde ise en çok Samsung Galaxy A71 satıldı.

Avrupa’nın açık ara 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, tüm dünyada Bekarlar Günü olarak kutlanan 11.11 tarihinde teknolojiseverlere özel kampanyalar sunmuştu. 11 ve 12 Kasım tarihlerine özel kısıtlı bir süre için hayata geçirilen kampanaya dair veriler ve teknolojiseverlerin en çok tercih ettiği ürünler ise MediaMarkt tarafından bugün açıklandı.

Bu verilere göre “bekar” teknolojiseverlerin en çok tercih ettiği ürün, sürpriz bir şekilde Dyson V7 kablosuz elektrikli süpürge oldu. Yapılan açıklamaya göre Dyson markalı süpürgeler MediaMarkt mağazalarında kategorisinde çok satılan ürünler arasında yer alsa da bu yılın verileri, geçtiğimiz yılın verileriyle karşılaştırıldığında farklılıklar da göze çarpıyor. Çünkü geçtiğimiz yıl açıklanan verilere göre teknolojiseverlerin öncelikli tercihi akıllı cep telefonları olmuştu.

Cep telefonları hala çok gözde
En çok satılan ürünler listesinde ilk sırayı her ne kadar Dyson V7 kablosuz süpürge alsa da en çok alışveriş yapılan kategoriler incelendiğinde ilk sırada cep telefonları görülüyor. Bunlar arasından en çok satın alınan telefon modeli ise Samsung Galaxy A71 oldu. Teknolojiseverlerin indirimde en çok alışveriş yaptığı ürün kategorilerinde ikinci sırayı beyaz eşyalar alırken listenin üçüncü sırasında ise süpürgeler bulunuyor. 

Kampanyada MediaMarkt Türkiye’nin cirosu yüzde 417 arttı.
MediaMarkt’ın açıkladığı verilerde dikkat çeken diğer bir başlık ise artan; ciro, ziyaretçi ve alışveriş yapma oranları oldu. Buna göre indirim sürecinde MediaMarkt’ın ziyaretçi sayısında yüzde 54’lük bir artış yaşanırken mediamarkt.com.tr’ye gelen ziyaretçilerin alışveriş yapma oranında ise yüzde 117’lik artış gerçekleşti. Bu veriler ise MediaMarkt’ın cirosal anlamda yüzde 417’lik bir büyüme yaşamasına neden oldu.

Bekarlar Günü gibi önemli kampanya dönemleri sonrasında teknolojiseverlerin en çok tercih ettiği ürünleri açıklayan MediaMarkt’ın geçmiş verileri ele alındığında, tüketicilerin kampanya dönemlerinde genellikle en çok akıllı telefonları tercih ettikleri görülüyor.


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı