Bedir Taşan, Emlak Danışmanınızı seçerken dikkat edin

Sancaktepe’de Emlak Danışmanlığı yapan Taşanlar Emlak Firmasının sahibi Bedir Taşan, konut almak isteyenleri uyarıyor.

İSTANBUL 28.02.2021 14:09:00 766
Bedir Taşan, Emlak Danışmanınızı seçerken dikkat edin

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası’nın yaptığı uyarıyı hatırlatan Bedir Taşan ; “ Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'ndan gönderilen 2021/32 sayılı genelgeye göre; "Yetkisiz İşletme ihbar mekanizmasının etkin bir şekilde kullanılarak, Yetki Belgesi olmadan emlakçılık faaliyetinde bulunanların tespit edilmesinin sağlanması" istenmiştir. Bu sebeple yetkisiz işletme ihbarlarınızı meslek odamıza bildirmenizi rica ederiz.” Dedi. Bedir Taşan “ Bu konuya göre Emlak almak isterken emlak danışmanınızı araştırın diye konut almak isteyenleri uyarmak gerekiyor.” Sözlerine ekledi.
Taşanlar Emlak Ofisi Sahibi Bedir Taşan ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sancaktepe’de Ters Dubleks daire olarak adlandırılan konutların hala projelerde yer aldığını söyledi.  Ters Dubleks konutların mecburiyetten kullanıldığını aslında hiçbir insanın o tarz konutlarda oturmayı hak etmediğini ifade eden Taşan ; Sancaktepe ilçesinde hala bu tarz konutların yer aldığı binalara izin veriliyor.” Şeklinde konuştu.

 

Bedir Taşan ; Sosyal Medya hesabında konu hakkında şunları söyledi;
“  NİTELİKLİ KONUT ÜRETMEYEN KURUMLAR INSAN HAKKI VE KUL HAKKINI  IHLAL EDİYOR.. 
Sanırım 5 yıl önce Sancaktepe eski belediye başkanı Emlakçılara bir kahvaltı verdi. Burada  biz emlakçıların fikir ve  görüşlerini  istedi. 
Bende şahsım adına dilimin döndüğü kadar.  Ters Dubleks Dairenin insan haklarına aykırı  olduğunu  beyan etmeye çalıştım.
Masanın  üstünde  oturmak  varken  insanları neden  Masanın  altında oturmaya  zorluyorsunuz. Demiştim. O zaman ki  Belediye başkanına  şimdi  Belediye başkanı değişti. Başka biri geldi. Yine  değişen bir şey yok aynı şekilde devam ediliyor. Burada mesele  Ahmet Mehmet  A.partisi B partisi değil. Zamanın  Belediye başkanı ucuz  konut  üretmek için  ters Dubleks yada Bahçe  Dubleksine izin  veriyoruz. Demişti iyi de satılmıyor tercih edilmiyor. İki tane yapacağına  bir tane  giriş daire yapın. Hiç olmazsa, insanlarda  adam gibi  oturur. Bodrum katları da mutlaka  otopark  yapılsın. iki araç da olsa kar  kardır. 
Ruhsat  verilirken  otopark  parası alınıyor ve yapılmıyor  göz göre göre  bodruma mahkum ediliyor.
İnsan sosyal bir varlıktır. Pandemi  sürecinde  Deniz manzaralı evde oturduğum halde dört duvar arasında  ruhum  daralıyor. Birde ters Dubleks dairede gel de yaşa neymiş  ucuzmuş, iyide  İnsan gözüyle  bakın  meseleye  İnsan  ölünceye kadar  Fakir kalacak  diye  bir kaide yok ki yarın  şartları  değişebilir. Ama hiç olmazsa İnsan gibi yaşar. Evde otururken yoldan geçen  iki insan  görür. Ruhu rahatlar. 
Gelelim  ikinci ve önemli  konuya. Vatandaş  yıllarca  birikim  yapar .Ev alır borç harç  evin iskanı alınmamış sebep vasıfsız bir  müteahhit daire başına  3 bin TL daha kar edecektir  diye  Belediye, Yapı denetim, mimarlar, inşaat Mühendisleri herkes buna alet  oluyor. Noterden yapılan sözleşme de iskan masrafı daire sahibine ait yada müteahhite ait. Niçin saf ve temiz duygular ile daire sahibi olacak. Dar gelirli  aileler bununla  muhatap  oluyor..
Koy kuralını adam gibi yap denetleme yap sonrada  adam gidip  elektrik, su, doğalgaz  Abonesi ol  İstanbul da yüzlerce  bu şekilde  konut var. Su ortak  insanlar birbirinin boğazını  sıkıyor. Su ortak kullanılıyor bir kişi de aynı parayı ödüyor. Evde Halı yıkayan 5 kişilik ailede aynı parayı ödüyor. 
Mahkemelik oluyor. Kavga ediyor Sebep  Müteahhit efendinin  keyfi hareketi. 
Yok kardeşim yok." dedi.

 

 


  • BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,54% 0,00
  • EURO

    34,98% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2433,76% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor