Basketbol Süper Ligi’nin Ana Sponsoru Yemeksepeti Oldu

Türkiye'de h-ticaretin öncü markası Yemeksepeti, Avrupa’nın en iyi basketbol ligleri arasında gösterilen Basketbol Süper Ligi’nin yeni ana sponsoru oldu.

EKONOMİ 2.10.2022 19:54:00 2578
Basketbol Süper Ligi’nin Ana Sponsoru Yemeksepeti Oldu

Yeni sezon için hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden Basketbol Süper Ligi’nin (BSL) yeni ana sponsoru, h-ticaret (hızlı ticaret) sektörünün yenilikçi markası Yemeksepeti oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu ile Yemeksepeti arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşması, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Yemeksepeti CEO'su Mert Baki'nin ev sahipliğinde, 22 Eylül Perşembe günü İstanbul Kuruçeşme'deki Mandarin Oriental Bosphorus'ta gerçekleştirilen imza töreni ve basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.
9 Eylül 2022'de Türkiye Basketbol Federasyonu'yla imzalanan anlaşma ile Basketbol Milli Takımlar resmi sponsoru olan Yemeksepeti, Türk basketboluna desteğini artırarak 2022-2023 sezonu boyunca Basketbol Süper Ligi (BSL), All-Star ve Play-off’lar için de ana sponsorluğu üstlendi. 
Sponsorluk anlaşması kapsamında Yemeksepeti, iki adet zemin çıkarması, pota yan boyunluk, pota yan gövde ve rakip takım arkasındaki koruma alanında markalama ile resmi televizyon röportaj alanının arka planında ve basın toplantılarında logo kullanımı gibi haklara sahip olacak.

“Türk basketbolunu her alanda destekliyoruz”
Türkiye'nin yenilenerek genç kalmayı bilen h-ticaret markası Yemeksepeti'nin, aynı şekilde sürekli gençleşerek yenilenen Basketbol Süper Lig'ine ana sponsor olarak vereceği destekten ötürü gurur duyduğunu söyleyen Yemeksepeti CEO'su Mert Baki, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir hafta arayla Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile ikinci defa imza masasına oturarak siz değerli basın mensuplarının karşısına geçtiğim için çok gururlu ve mutluyum. Yemeksepeti olarak Türkiye Basketbol Federasyonu ile geçen hafta imzaladığımız anlaşmayla Basketbol Milli Takımlar resmi sponsoru olmuştuk. Bugün ise Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsoru olmak üzere, bu kutlama töreninde sizlerin huzurunuzdayız. Geçen haftaki konuşmamda, bu desteği maddiyatın çok ötesinde gördüğümü söylemiştim. Bu hislerimi destekleyen yeni bir anlaşmayı imzalamak üzere bugün burada bir araya geldik. Uluslararası alanda da başarısını ispatlayan Türk basketbolunun, yeni başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz. Yemeksepeti olarak ana sponsorluk anlaşmasıyla ligimizi desteklemekten ötürü  gururluyuz.”
Önümüzdeki hafta başlayacak olan 2022-2023 sezonunda tüm takımlara başarılar dileyen Mert Baki, “Ülkemizin dört bir yanında 30 milyondan fazla kullanıcımıza h-ticaret alanında yenilikçi hizmetler veren bir marka olarak, toplumsal alanlarda hayata geçirdiğimiz çalışmalarla da varlık gösteriyoruz. Ülkemizde sporu, başta basketbol olmak üzere farklı branşlarda desteklemekten dolayı gururlu ve heyecanlıyız. Yeni sezonun Türkiye Basketbol Federasyonu’na, Basketbol Süper Ligi takımlarımıza, tüm oyuncularımıza, teknik kadrolara ve basketbolseverlere hayırlı olmasını dilerim.” dedi. 

"Olumlu enerji Türk basketboluna değer katacak”
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise konuşmasında “Türkiye’nin en önemli markalarından Yemeksepeti ile kısa süre içinde ikinci anlaşmamızı da imzalayarak iş birliğimizi pekiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde, Milli Takımlarımızın resmi sponsoru olarak desteğini gösteren Yemeksepeti, önümüzdeki sezon ayrıca Basketbol Süper Ligi’nin ana sponsoru olarak gücümüze güç katacak. Yemeksepeti CEO’su, Sayın Mert Baki ve ekibine Türk basketboluna duydukları güven için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Basketbol heyecanını geniş kitlelere yaymak sürecinde birbirinden değerli marka ve kurumların desteğini almak ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu anlamda Türk sporuna ve basketbolumuza destekleri için sponsorlarımıza müteşekkiriz. Kulüplerimizin de doğru yatırımları ile güçlenen liglerimizin kalitesinin her sezon daha fazla kabul görüp, takdir edilmesi bizleri memnun ediyor. Eurohoops’un yeni açıkladığı değerlendirmeye göre; Basketbol Süper Ligimiz Avrupa’nın en önemli ikinci ligi seçildi.
Basketbol Süper Ligi; Avrupa’nın en başarılı takımlarının yarıştığı, heyecanın ve rekabetin hep en yukarıda olduğu bir organizasyon. Son yıllarda kulüplerimizin Avrupa’daki başarıları ve kıtadaki en önemli sporcu ve antrenörlerin ülkemizi tercih etmesi ligimizin marka değerinin ne kadar yüksek olduğunun ispatıdır. Bu değeri, Yemeksepeti gibi milyonlarca kullanıcıya ulaşan kıymetli bir iş ortağıyla buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. 
İnanıyorum ki bu iş birliğimiz, yakaladığımız olumlu enerji uzun yıllar Türk basketboluna değer katmaya devam edecektir. Anlaşmamızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı