Başkan Gerenli taşkının vurduğu bölgelerde!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli aşırı yağışlar sonucunda taşan Köprüaltı Deresi’nin etkilediği Durak Mahallesi’nin bir kısmı ile Yıldırım Mahallesi’ndeki Küme Evler’de incelemelerde bulundu.

YEREL 3.02.2021 08:03:00 683
Başkan Gerenli taşkının vurduğu bölgelerde!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli aşırı yağışlar sonucunda taşan Köprüaltı Deresi’nin etkilediği Durak Mahallesi’nin bir kısmı ile Yıldırım Mahallesi’ndeki Küme Evler’de incelemelerde bulundu. Başkan Gerenli, “Su baskınından etkilenen komşularımız için ekiplerimiz çalışmalara başladı. Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. 

Lüleburgaz ve çevresinde dün gün boyu süren şiddetli yağış sonrası bu sabaha karşı Köprüaltı Deresi’nin Durak Mahallesi’nin Orman İşletme Müdürlüğü mevkii ile Yıldırım Mahallesi’ndeki Küme Evler mevkiinde su taşkınları yaşandı. Yaşanan su taşkınları sonrasında Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri söz konusu bölgelere intikal etti. Ekipler hızlı bir şekilde taşkın yaşanan bölgelerde çalışmalara başlarken Başkan Murat Gerenli de sabahın erken saatlerinde olay yerlerine intikal ederek çalışmaları takip etti. 

“Tüm imkanlarımızla yanlarındayız”

İlk olarak Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Ceyhun Akgöl ile birlikte Durak Mahallesi’nde taşkın yaşanan alana giden Başkan Gerenli burada vatandaşlar ve yetkililerden detaylı bilgi aldı. Lüleburgaz Belediyesi’nin söz konusu bölgeler için seferber olduğunu söyleyen Başkan Gerenli, “Su baskınından etkilenen komşularımız için ekiplerimiz çalışmalara başladı. Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. 

Küme Evlerine de inceleme

Başkan Gerenli Durak Mahallesi’nin ardından Köprüaltı Deresi’nin vurduğu bir diğer bölge olan Yıldırım Mahallesi Küme Evleri mevkiine geçti. Derenin hızla yükseldiği bölgede Tatarköy mevkiinde yaşanan taşma sonucunda sel suyunun vurduğu Küme Evleri’nde de Lüleburgaz Belediyesi ekipleri hızla çalışmaya başladı. Bölgedeki su vidanjör yardımıyla çekilmeye başlandı. Öte yandan Başkan Gerenli Lüleburgaz Belediyesi’nin vatandaşının her zaman yanında olacağı mesajını yineleyerek, “Ekip arkadaşlarımızla su taşkınından etkilenen diğer bölgemiz Yıldırım Mahallesi Küme Evler'de çalışmalarımız sürüyor. Önce yaralarımızı saracağız. Sonra kalıcı çözüm için üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Her zaman olduğu gibi Lüleburgaz Belediyesi olarak bu zor günlerde de halkımızın hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Derede tehlikeli yükseliş

Öte yandan Lüleburgaz Köprüaltı Deresi’ndeki su seviyesinin tehlikeli boyutta yükseldiği gözlemlendi. Su seviyesinin zaman zaman yerleşim yerleriyle hemen hemen aynı seviyeye geldiği görüldü. 


  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı