AYVALIKLI FİLENİN SULTANLARI DEPLASMANDA ÜÇ GALİBİYET ALDI

Ayvalıklı kızlar, Türkiye Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde deplasmanda aldıkları galibiyetlerle takımların korkulu rüyası oldu.

SPOR 25.01.2021 23:15:00 4427
AYVALIKLI FİLENİN SULTANLARI DEPLASMANDA ÜÇ GALİBİYET ALDI

Ayvalık’ta ortaokul yıllarında altyapı küçüklerde voleybol oynamaya başlayan, yıldız olmadan profesyonel takım kadrosunu oluşturan Ayvalıklı kızlar, Türkiye Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde deplasmanda aldıkları galibiyetlerle takımların korkulu rüyası oldu. Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı Suat Taş, takımda yer alan oyuncuların çok küçük yaşlarda bu spora başladığını belirterek, hedeflerinin Ayvalık kızlarına veloybolu sevdirmek olduğunu söyledi.

Ligde yer alan takımlardaki oyuncuların hemen yarı yaşında olan voleybolcu kızlar, oynadıkları on bir karşılaşmada aldıkları dört galibiyetin üçünü deplasmanda elde ettiler. Bu başarının karşılığı olarak da Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’den galibiyet ödülü olarak hediye çeki almayı hak ettiler.

2015-2016 sezonunda 2.Lig’e yükselen Ayvalıkgücü Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nın antrenörleri Sedat Oğuz yönetiminde başarılı bir grafik yakaladığını belirten, Voleybol Şube Sorumlusu Lütfü Kotan, “Voleybolcu kızlarımız antrenörleri Sedat Oğuz ile sekiz yaşlarından beri birlikte çalışıyorlar. Küçükler altyapıda başlayan voleybol serüvenleri, yıldız olmadan profesyonel takıma geçmeleriyle taçlandı. Ligde ablalarıyla mücadele ediyorlar” dedi.

Kızların en küçüğünün 12, en büyüğünün ise 21 yaşında olduğunu vurgulayan Kotan, liglerde profesyonel deneyimleri bulunmamasına karşın, takımın deplasmanda üç galibiyet aldığını söyledi. Takımın kendi özkaynaklarının yanı sıra Ayvalık esnafının maddi destekleri ile mücadele ettiğini hatırlatan Kotan, “Antrenörlük kariyerinde altyapı çalışmalarında küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde birçok kez Türkiye şampiyonlukları kazandıran, Eczacıbaşı ve Galatasaray’da takım antrenörlüğü yapan Gökhan Edman’dan destek alıyoruz, bize deneyimlerini aktarıyor, kızların gelişimine katkıda bulunuyor” diye konuştu.
 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı