Avrupa Birliği Kaynaklı AGREEN Projesi Ulusal Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulusal Farkındalık Toplantısı, tarım sektörünün önde gelen paydaşlarının da katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

EĞİTİM 27.03.2021 16:28:00 3531
Avrupa Birliği Kaynaklı AGREEN Projesi Ulusal Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen ve yürütülen AGREEN ¨Cross-border Alliance for Climate-Smart and Green Agriculture in the Black Sea Basin” (Karadeniz Havzası’nda İklime Duyarlı, Yeşil Tarım için Sınırötesi Ortaklık) Projesi’nin ilk Ulusal Farkındalık Toplantısı, tarım sektörünün önde gelen paydaşlarının da katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü AGREEN Proje Koordinatörü Prof. Dr. Tolga ERDEM ve Doç. Dr. Mehmet ŞENER’in yaptığı toplantının açılışında konuşan TNKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, altı ortaklı ve geniş kapsamlı bu projenin, Üniversitemizin akademik ve araştırma gücünün uluslararası bağlamda sergileneceği değerli bir proje olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bülent EKER’in ardından konuşma yapan TNKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT da iklime duyarlı tarım kavramına odaklanan projenin, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan iklim değişikliğinin tarım sektörüne etkilerini azaltacak çözümler önereceğinin altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından, AGREEN Projesi Uygulama Topluluğu Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, genel hatlarıyla projenin tanıtımını yaptı. Sonrasında AGREEN Projesi’nde Uygulama Topluluğu Uzmanı olarak görev alan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih KONUKCU ise projenin İklime Duyarlı Tarım Fizibilite Raporu’nu sundu.

Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2014-2020 2. Teklif Çağrısı kapsamında 1 Haziran 2020 tarihinde başlayan ve 30 ay sürecek olan  ¨Cross-border Alliance for Climate-Smart and Green Agriculture in the Black Sea Basin (AGREEN / BSB1135) / Karadeniz Havzası’nda İklime Duyarlı, Yeşil Tarım için Sınırötesi Ortaklık (AGREEN)¨ Projesi Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Ermenistan ve Yunanistan’dan araştırma kurumları, üniversiteler ve STK’lar ortaklığında yürütülüyor. Toplam bütçesi 799.279,60 Euro olan uluslararası projede, Karadeniz Havzası menşeili marka oluşturmak, iklime duyarlı tarım modelleri geliştirmek, internet tabanlı sınırötesi öğrenme ortaklıkları kurmak ve  sürdürülebilir tarımda genç girişimcileri desteklemek  hedefleniyor.
 


  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,44% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2489,13% 0,25
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı