Atatürk’ün kurduğu Kelebek 87 yıldır ‘uçmaya’ devam ediyor

Ulu Önder Atatürk’ün imzasıyla 1935 yılında kurulan Türkiye’nin lider mobilya üreticisi Kelebek Mobilya 87 yıldır insanların hayatına dokunmaya devam ediyor.

ŞİRKET HABERLERİ 30.01.2022 13:05:00 5435
Atatürk’ün kurduğu Kelebek  87 yıldır ‘uçmaya’ devam ediyor

Türk mobilya sektöründe 87’nci yılını kutlayan Kelebek Mobilya, dijital dönüşüm yatırımları, müşteri memnuniyetine yönelik çalışmaları ve hizmet kalitesinin artıracak dijital çözümleriyle sektördeki marka bilinirliğini koruyarak tasarımlarını yeni nesillere aktarıyor. 1935 yılında bizzat Ulu Önder Atatürk’ün imzasıyla kurulan, Haliç’te yerli uçaklara kontrplaktan kanat üretimi ile faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet’in en köklü sanayi kuruluşlarından Kelebek Mobilya, 87 yıl boyunca kat ettiği aşamalarla Türkiye’nin önde gelen markaları arasında geliyor. 

Kelebek Mobilya Marka Direktörü Serkan Kaplan, “Köklü şirketimiz, kontrplak ve uçak kanadı yapmak gibi ülkemiz için son derece ulvi bir görevle 87 yıl önce yola çıkmış ve ‘kelebek’ kanatlarından alınan ilhamla isimlendirilmiş. Bugün baktığımızda, Kelebek Mobilya, ilk günkü önemli misyonunu koruyarak yoluna devam etmektedir. Tüketicilerin tanıdığı, bildiği ve güvendiği Kelebek markamız, günümüzde dijitalleşme ve dönüşüm çalışmalarıyla gençlerden de büyük ilgi görmektedir” dedi.  

87 yıllık yolculukta sayısız ilklere imza attı

Kelebek Mobilya’nın bugüne kadar pek çok ilklere imza attığını belirten Serkan Kaplan, şöyle konuştu: “Şirketimiz kurulduğunda ülkemizden edindiğimiz mamullerimizin Avrupa’dakinden hiçbir farkı olmadığını kanıtlamış, kendi üretimimiz kontrplaklarımızı müşterilerimize piyasa fiyatından çok daha makul fiyatlarla kaliteli şekilde sunmuştur. Bunun yanı sıra 1978 yılında Düzce’de mobilya fabrikasını açarak Türkiye’nin ilk panel ve mutfak üretimine başlamıştır. 1979 yılında açtığı ilk mağazayla Türkiye’de, 1991 yılında Dortmunt’taki mağazayla ise yurtdışında perakende sektörüne adım atan Kelebek Mobilya, 1983 yılında dönemin en inovatif sistemi olan laminasyon teknolojisini Türkiye’ye kazandırmıştır. 1984 yılında ilk dizi arası ve renkli reklam çalışmasını gerçekleştirmiştir. 1985 yılında ilk çevre ödülünü alarak ISO Çevre Ödülü’ne layık görülmüştür. Ayrıca 1987’de TSE ve TİSEK belgesi alan ve 1990 yılında borsaya girerek halka açılan ilk mobilya firması olmuştur. 2013 yılında Doğanlar Holding bünyesine katılımıyla sektörün en hızlı büyüyen mobilya markası olmuştur. Markamız geçmişten bugüne tasarım, ihracat, istihdam, kalite, hizmet konularında başarılarını sürdürmektedir.” 

‘Ulaşılabilir fiyat ve tasarım anlayışı’
AR-GE ve tasarıma verdiği önem ile bu alanlarda yaptığı yatırımlarla tasarım anlamında sektörde takip edilen bir marka olmayı başaran Kelebek Mobilya ulaşılabilir fiyat anlayışı ve dünya trendlerini takip ederek tasarladığı ürün portföyü ile tüketicilerine Kelebek Mobilya, Kelebek Mutfak, Kelebek Dekor ve Kelebek Kids çatısı altında yer alan geniş ürün gamıyla bir evin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli tasarımlarını dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine sunmaya devam ediyor.

‘Küresel bir marka olma hedefinde hızla ilerliyor’

87 yıldan bu yana her dönem kendini yenilemeyi başaran Kelebek Mobilya’nın büyüme planları doğrultusunda hedef pazarlarını belirlediğini ve bu yolda gelişmeye devam ettiğini belirten Serkan Kaplan şunları söyledi: “Kitlesel ve küresel bir marka olma hedefiyle Düzce’de 55 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik bir alanda üretimine devam eden kuruluşumuz, bugün ürünlerini yurt içinde 200’ün üzerinde mağazada tüketicilerin beğenisine sunmakta, yaklaşık 30 ülkeye gerçekleştirdiği standart ve özel Kelebek ürünleri ihracatı ve yurt dışında yer alan konsept mağazalarıyla uluslararası pazarda da faaliyet göstermektedir. Atamızın imzasıyla başlayan ve 87 yıldır devam eden bu yolculuk, Kelebek Mobilya’nın gücünü, dayanıklılığını ve güven duygusunu senelerdir müşterileriyle buluşturmaktadır.”

 


  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı