AT ARABALARI TRİPORTÖRE DÖNÜŞTÜ

Keşan Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sağladığı %50 hibe desteği ile hayata geçirilen 1 milyon 600 bin TL’lik “At Arabaları Triportöre Dönüşüyor” projesi kapsamında at arabalarını teslim eden vatandaşlara,

YEREL 30.12.2020 13:02:00 768
AT ARABALARI TRİPORTÖRE DÖNÜŞTÜ

Keşan Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sağladığı %50 hibe desteği ile hayata geçirilen 1 milyon 600 bin TL’lik “At Arabaları Triportöre Dönüşüyor” projesi kapsamında at arabalarını teslim eden vatandaşlara, triportörleri teslim edildi.

Saat 11.00 sıralarında Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde başlayan programa; Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, AK Parti Edirne Milletvekili ve KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.
“20 aylık görev süremiz boyunca söz verdiğimiz projelerin %50’sini hayata geçirdik veya başlattık”
Programda konuşan Helvacıoğlu, Keşan için tarihi bir projeyi daha hayata geçirmenin gururu ve onuru içerisinde olduklarını belirterek, “Çağdaş ve katılımcı bir anlayışla Keşan’ımızın gelişimine öncülük edip, doğayı ve çevreyi koruyarak dünya şehirleri ile yarışacak bir Keşan oluşturmak için hep birlikte önemli katkılar sunmaya devam ediyoruz. 20 aylık görev süremiz boyunca söz verdiğimiz projelerin %50’sini hayata geçirdik veya başlattık. Bir yandan vaat ettiklerimizi yerine getirirken, bir yandan da söz vermediğimiz ama Keşan’ımızın ihtiyacı olan önemli projeleri de geliştirmeye devam ediyoruz. İşte tam da bu kapsamda; adım adım yükseldiğini gördüğümüz ve Keşan’ın vizyonunu ortaya koyan önemli çalışmalara bir yenisini daha ekledik. ‘At arabaları dönüşüyor’ projemizi bugün hep birlikte hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ben öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Varank, Edirne Milletvekilimiz ve KEFEK Başkanı Sayın Dr. Fatma Aksal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Engin Öztürk, İl Başkanımız Sayın Belgin İba, İlçe Başkanımız Sayın Gürcan Kılınç ve desteklerini esirgemeyen herkese vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Bu Türkiye’ye örnek bir projedir”
Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İller Bankası ve Keşan Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz at arabalarının küçük motorlu taşıma araçları ile entegrasyonu kapsamında; çevre kirliliği hayvan hakları insan sağlığı şehir estetiği ve istihdam gibi konularda gelişim sağlayacağız yaşadığımız şehrin yenilenme çalışmalarının sadece kent çekirdeğiyle sınırlı olmadığı aşikardır. Bu anlamda oldukça önem verdiğimiz at arabaları dönüşüyor projesi 104 at arabasının dönüşümü ile 1,6 milyon TL’lik bir yatırımı içeriyor. Bu Türkiye’ye örnek bir projedir. Geçimini, at arabacılığından sağlayan vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmeyeceği şekilde projemizi geliştirdik. Uygulama neticesinde; küçük motorlu taşıma araçlarımızı dernek vasfıyla kayıt altına alıyoruz. Yine; şehir içerisinde uygun durak noktaları geliştireceğiz. Yaptığımız tüm bu çalışmaların kaynağında, vatandaşlarımızın ilgi ve desteği yer alıyor. Yaşamda değişim, Keşan’da gelişim felsefesini benimseyerek, Keşan’ımızın önceliklerini göz önünde bulunduruyor, inanıyor ve yapıyoruz. Keşan’ımıza hayırlı olsun.”

“Keşan’da çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz”
Daha sonra söz alan Aksal, tüm dünyanın pandemi ile mücadele ettiği dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vatandaşa hizmet etmeye devam ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bugün Keşan’da çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Mustafa Başkanım, belediye başkanlığını kazandığı günden bu yana tüm ekibiyle birlikte Keşan’a hizmet etmek için gece gündüz çalışıyor. Ben buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Başkanım Türkiye’de bir ilk olan, başka bir örneği olmayan, bu proje ile Ankara’ya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gittiğimizde Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Varank dedi ki; ‘Böyle bir proje daha önce hiç yapmadık’, kendilerinin destekleriyle bu proje bir ilk oldu. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Bakan Yardımcımız Fatma Varank’a çok teşekkür ederim. İnşallah daha güzel ve daha yaşanabilir bir Keşan için hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Bugün at arabaları triportörler ile değiştiriyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 2021’in sağlıklı ve huzurlu bir yıl olmasını temenni ediyorum.”

“Hayata geçirmiş olduğu bütün projelerden dolayı kendisini yürekten tebrik ediyorum”

Programda son olarak Ali Uysal konuştu.
Uysal, çok önemli bir projenin Keşan’da hayata geçirildiğine dikkat çekerek, “Çağımız sadece insan haklarının konuşulduğu bir dönem değil. Hayvan hakları da çok önemli. Bu projede emeği geçen herkesi Sayın Valimiz adına kutluyorum. Keşan güney Edirne olarak önemli bir merkez olma yönünde hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu konuda Sayın Valimizin dinamizmi, liderliği var fakat en önemli belediye başkanımız ve kaymakamımız çok dinamik ve çalışkan. Belediye başkanımız Keşan’ı ayrı bir noktaya taşıyor. Hayata geçirmiş olduğu bütün projelerden dolayı kendisini yürekten tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından triportörler hak sahiplerine teslim edildi.

 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı