ANNE İSTANBULKART UYGULAMASINA 40 BİN BAŞVURU

ANNE İSTANBULKART UYGULAMASINA 40 BİN BAŞVURU

YEREL 18.08.2020 23:44:34 646
ANNE İSTANBULKART UYGULAMASINA 40 BİN BAŞVURU
İBB tarafından hayata geçirilen Anne İstanbulkart uygulamasına 1 ayda 40 bini aşkın başvuru yapıldı. Başvurular, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`nün (NVİ) sorgulama servisleri üzerinden, online şekilde doğrulanıyor. İBB, sitemden teyit edilemeyen annelerin mağdur olmaması için manuel başvuru alımı gerçekleştiriyor. Manuel işlemler, toplam sayının binde 3`üne denk geliyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu?nun vaatleri arasında bulunan 0 ? 4 yaş aralığında çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını içeren uygulamaya, 1 ay içerisinde toplam 40 bin 227 başvuru yapıldı. Anne İstanbulkart başvuru işlemlerini gerçekleştirirken herhangi bir belge talep etmeyen İBB, başvuru yapanların uygunluğunu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`nün (NVİ) sorgulama servisleri üzerinden, online şekilde doğruluyor.
MANUEL İŞLEMLER TOPLAM BAŞVURUNUN BİNDE 3`ÜNE DENK
İstanbul`da ikamet eden ve 4 yaş altı çocuğu olan annelere, başka hiç bir şarta bakılmaksızın, Anne İstanbulkart vermeyi hedefleyen İBB, boşanmış anneler içinNVİ`den bu doğrulamayı yapamıyor. İBB, bu durumdaki annelerin mağdur edilmemesi için başvuru esnasında aşağıdaki evrakları alarak, işlemi manuel olarak gerçekleştiriyor.
-Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, kendi ve çocuğunun nüfus cüzdanı, 2 fotoğraf
-İkametgah bilgisi de eğer gözükmüyorsa İstanbul?da ikametgah ettiğini teyit için ikametgah belgesi
Bu şekilde manuel basılan anne kart sayısı, toplam başvuru sayısının binde 3`üne denk geliyor. İBB, söz konusu sürecin iyileştirilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüile birlikte çalışmalarına da devam ediyor.
  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Pazar 6.8 ° / 4.9 °
Pazartesi 8.3 ° / 5.1 °
Salı 10.8 ° / 6.9 °