ŞİRKET HABERLERİ

ŞİRKET HABERLERİ Haberleri

30 Mart Dünya Kurşun Kalem Günü’nü Kutluyor

Adel Kalemcilik, 30 Mart Dünya Kurşun Kalem Günü’nü Kutluyor

ŞİRKET HABERLERİ 30.03.2021 10:31:00 2223
30 Mart Dünya Kurşun Kalem Günü’nü Kutluyor

Adel Kalemcilik, gelecek nesillere ve çevreye olan sorumluluğunun bilinciyle sadece endüstriyel amaçlı yetiştirilen ağaçlardan ürettiği, 

FSC sertifikalı ve iz bırakmadan silinen kurşun kalemleri ile 30 Mart Dünya Kurşun Kalem Günü’nü kutluyor. 

Türkiye'de nesillerin gelişimine eşlik eden Adel Kalemcilik, hayallerini şekillendirip renklendirerek iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma vizyonu ile ürünlerini tasarlayıp tüketicilerin beğenisine sunuyor. 

Tarihi 5 bin yıl önceye dayanan kurşun kalem, yüzyıllar boyunca yazarların, mimarların, sanatçıların, bilim insanlarının ve öğrencilerinin yaratma süreçlerine eşlik etti. Farklı kalem türleri, tüketicilerin beğenisine ve kullanımına sunulsa da kurşun kalem popülerliğini hiç yitirmedi. Adel Kalemcilik’in 50 yılı aşkın tecrübesi ile Çayırova’daki 35 bin metrekare alan üzerine kurulu Türkiye ve Avrupa’nın en yeni kırtasiye fabrikasında ürettiği kurşun kalemleri ise iz bırakmadan silinebilme ve özel yapıştırma sistemiyle uç kırılmasına karşı dirençli olma özelliği ile tüketicilerin beğenisini kazanıyor. 

Sürdürülebilirliğe önem veren Adel Kalemcilik, kurşun kalemlerini de diğer tüm ürünleri gibi doğa dostu bir anlayışla üretiyor. Adel Kalemcilik’in, kalem üretiminde kullanılan tüm ağaç hammaddesi, FSC1 sertifikasına sahip olup yalnızca endüstriyel amaçla yetiştirilmiş ağaçlardan sağlanıyor. Adel, etkili atık yönetimi politikalarıyla geri kazanım oranlarını en üst seviyeye çıkartırken, minimum miktarda atık ortaya çıkmasını sağlıyor. Üretimde ortaya çıkan odun talaşını buhar kazanlarında değerlendirerek enerjiye dönüştüren Adel Kalemcilik, yıllık enerji ihtiyacının yarısını buradan karşılıyor.  Paketlemede ise ambalajlama materyallerinin hacmi ve ağırlığı optimize ediyor. Geri dönüştürülmüş veya alternatif materyal seçeneklerinden faydalanarak ambalaj malzemesi kullanımı da azaltıyor.

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler; "50 yılı aşkın tecrübemiz ile tüketicilerimizin severek kullandığı kurşun kalemler üretiyoruz. Tüm üretim süreçlerimizde, çevreye saygılı bir yaklaşımı benimseyerek sürdürülebilir yarınları destekliyoruz. Daha nice gelecek nesillerin yaratıcılıklarına, öğrenme süreçlerine ve kağıtla buluştuğu tüm anlara eşlik etmeyi umarak 30 Mart Dünya Kurşun Kalem Günü’nü kutluyoruz” dedi.
 


  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı