İSTANBUL

İSTANBUL Haberleri

14. Kez Kastamonu İstanbul’a geliyor!

14. Kastamonu Tanıtım Günleri 27-31 Ekim tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek.

İSTANBUL 26.10.2021 00:30:00 1257
14. Kez Kastamonu İstanbul’a geliyor!

Kastamonu, panoramik dağlarıyla, yemyeşil ovalarıyla, zümrüt sahilleriyle, zengin mutfağıyla, yüzlerce yıllık kültürel ve tarihi varlıklarıyla Türkiye’nin cennet köşelerinden biridir. 


Kastamonu, MÖ.18.yy’dan bu yana bir çok medeniyetin beşiği olmuştur; Gaslar, Hititler, Firigler, Kimmerler, Lidyalı'lar, Pers'ler, Pontuslular, Romalılar ve Bizanslılar’ın izlerini taşır. Kurtuluş Savaşı sırasında Kastamonu, İnebolu limanından Ankara'ya erzak, cephane ve insan akışında Milli Mücadele’ye büyük katkı sağlamıştır. Kurtuluş savaşında işgal görmemesine rağmen, nüfusuna oranla en fazla şehit veren ildir. Büyük Önder Atatürk, Şapka İnkılâbı’nı 23 Ağustos 1925’te Kastamonu'da yapmıştır. Kastamonu, “İstiklal Yolu” ile Kurtuluş’un ilk durağı olduğu gibi, modernleşme yolu’nun da ilk simgesel durağıdır.
 

Kastamonu, son yıllarda, doğa turizmi ile de öne çıkan bir şehirdir. Ilgaz Dağı Milli Parkı dağcılık ve kayak sporları için mükemmel bir merkezdir. Dünyanın en derin 2. kanyonu olan Valla Kanyonu ve Türkiye'nin en derin dördüncü mağarası olan Ilgarini mağarası, doğa ve maceraseverler tarafından her geçen gün çok daha fazla ziyaret edilmektedir. Kastamonu, Karadeniz'de bakir olan 170 km kıyı bandıyla deniz, kum, güneş ve huzur arayanlara da hitap etmektedir. 
 

Gastronomi alanında da Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Kastamonu, Türkiye’nin en iyi pastırmasının yapıldığı il olma konusunda iddialıdır. Ayrıca Sarmısak, Kuyu Kebabı, Siyez Bulguru, Etli Ekmek ve Banduma gibi kendine has ürünler barındıran mutfağı ile yöreyi ziyaret edenleri kendinin müptelası yapmaktadır.

En Çok Ziyaret Edilen “İl Tanıtım” Etkinliği; Kastamonu Tanıtım Günleri!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, benzer etkinlikleri gerçekleştiren 16 il arasından en çok ziyaret edilen il tanıtım etkinliği olduğu rapor edilmiştir. Kastamonu Tanıtım Günleri son iki yılda sırasıyla 1 milyon 350 bin ve 1 milyon 650 bin ziyaretçi ağırlamıştır. Yapıldığı ilk yıldan bu yana KASDER tarafından organize edilmekte ve Kastamonu’nun tanıtımında çok önemli bir rol oynamaktadır.

 

Kastamonu’ya Dair Her Şey 14. Kastamonu Tanıtım Günlerinde!

Etkinliğin Resmi Açılışı Devlet’in Zirvesi ile Yapılıyor!

14. Kastamonu Tanıtım Günleri 27-31 Ekim tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecektir. Etkinliğin Resmi Açılışı 27 Ekim Çarşamba günü saat 15:00’de yapılacaktır. Resmi Açılış’a bir çok üst düzey protokol katılacaktır. K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay, Ana Muhalefet Partisi Lideri, CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, T.B.M.M. Başkan Vekili Sn. Celal Adan, Ak Parti Genel Başkan Vekili Sn. Numan Kurtulmuş, İyi Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener, İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu ve Siyasi partilerin il başkanları etkinliğe teşrif edeceklerdir.
Kastamonu’ya dair kültürel ve tarihi değerlerin tanıtılacağı ve Kastamonu mutfağından özel tatların yer alacağı bu etkinlikte, ziyaretçilere Kastamonu tatları ve kültürü ile buluşma imkanı sağlanacaktır. Stantlarda ve yemek alanında sadece Kastamonu’lu esnaflar ve sadece Kastamonu’ya dair yöresel ürünler yer alacaktır.

 

En doğal şartlarda üretilen ve özel bir kesimle elle dilimlenen Kastamonu pastırması, tadanların vazgeçemediği etli ekmeği, yöresel tereyağı ve doğal ortamlarda yetişmiş hindi ile yapılan banduması, en özel şartlarda yavaş yavaş pişirilen kuyu kebabı, tescilli sarımsağı, kendine has simidi , yerken ağızda dağılan çekme helvası, küre dağlarının bol oksijenli ormanlarında üretilen kestane balı, Tosya’nın o eşsiz pirinci, dünyada genetiği ile oynanmamış tek bulgur olma özelliğine sahip olan siyez bulguru gibi Kastamonu’ya özel bir çok tat, gurme ve doğal lezzet arayanların ayağına gelecektir.

Türkiye’nin İlk ve Tek Şapka Müzesi İstanbul’a Geliyor, Şapkalar Çok Özel Bir Defile ile Ziyaretçilere Sunuluyor!

Cumhuriyet'in kurulduğu günden günümüze kadar giyilen ve bir çok özel tasarıma sahip kadın ve erkek şapkalarını, Sn. Süleyman Demirel, Sn. Bülent Ecevit gibi değerli siyasi adamlarımızın şapkalarını ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün giydiği şapkaları bünyesinde barındıran Türkiye'deki ilk ve tek Şapka Müzesi Kastamonu’dadır. Bu müzedeki şapkalar 14. Kastamonu Günlerinde Maltepe Etkinlik Alanı’nda sergilenecek ve etkinliğe gelen ziyaretçiler bu eşsiz müzeyi görme Ayrıca, müzedeki bu şapkalar 30 Ekim Cumartesi 

günü saat 14:00’de bir çok ünlü ismin yer alacağı bir defile ile ziyaretçilere sergilenecek ve ziyaretçiler unutulmaz anlar yaşayacaktır. Sergilenecek şapkalar arasında, Ulu Önder Atatürk’ün şapkası, Sn. Bülent Ecevit ve Sn. Süleyman Demirel gibi önemli siyasi liderlerin ve Filiz Akın, Cem Kara ve Yıldırım Mayruk gibi değerli isimlerin şapkaları yer almaktadır. Serginin organizasyonunu Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Şapka Müzesi Müdürü Sn. İlknur Aynan, defilenin organizasyonunu ise By Mustafa Organizasyon, koreografisini ise ünlü koreograf Asil Çağıl üstlenmiştir. Türkiye’nin En Büyük Sel Felaketi’nde Hayatını Kaybeden Bozkurt’lu 

Hemşehrilerimizi Anacağız!
Etkinliğimizde, 11 Ağustos 2021 tarihinde Kastamonu Bozkurt’ta yaşanan elim sel felaketinde hayatını kaybeden hemşehrilerimiz anısına sel felaketinden görüntüler içeren bir fotoğraf sergisi yer alacaktır. Bu serginin açılışı 28 Ekim Perşembe günü saat 14:00’de yapılacaktır. Ayrıca sel felaketinde hayatını kaybeden hemşehrilerimiz için, 28 Ekim Perşembe günü, Saat 16:00’da ikindi namazına müteakıp Mevlid-i Şerif okutulacaktır.

 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı